2023. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. október 6.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Fény utcai piac vonzáskörzetében, de már kint a sarkon, a Szilágyi Erzsébet fasornál található söröző. Már régóta működik itt Káplár néven, de nem egy lepattant retró krimóról van szó, hanem a beltér fiatalosan, kicsit dizájnosan ki lett festve. Ugyanakkor a súlyos tömörfa asztalok és padok még régről itt maradtak. A törzsközönséget nagyon fiatal, környéken lakó tizenévesek adják. Meggyőződésem, hogy a vendégkör egy része még biztosan nem volt 18 éves. Ettől persze jöhetnek a Káplárba vagy máshová csapatozni, de elvileg, jogszabály szerint alkoholt nem fogyaszthatnak. Azt nem tudom, ez itt hogyan valósul meg, mi nem firtattuk.
Van egy biliárdasztal is, ami rendszerint foglalt.
A ház söre a Budapest sör, egy pár éve kitalált kraft sör, két pesti jóbarát által alapítva, kitalálva, ahogy hallottuk. A sör nem volt emlékezetes, igazából a kraft világ is eléggé felhígult már. Már annyi kisüzemi sör van olyan mennyiségben és piaci terítésben, hogy az már egyáltalán nem is kisüzem.
Az italkínálat kommersz, viszont nem volt drága. Kalumba ízesített ginek (800 Ft/ 3 cl) közül amit kóstoltunk, nekem egyik sem jött be, nemigen kedvelem, amikor ilyen körömlakk mellékíze van a rövideknek. Márkházi pálinka 4 ízben 1000 Ft-ért (3 cl), a Jagermeisterből 3 cl 900 Ft. Fura volt, hogy az itallapon csak 3 cl-es mennyiségre voltak megadva az árak.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya