Dining City akcióban próbáltuk ki az éttermet, modern , nem túl stílusos vonalat képvisel a Hajós utca sétálóutca részén. . Belépés után eltelt egy-két perc, mire a két pincér közül észrevett egyikük, és az asztalunkhoz kísért. A kiszolgálás igyekezett gyors lenni, a két pincérnyi létszám nem túl sok.
A hely a fine dining éttermek stílusát próbálja utánozni, nem túl sok sikerrel, az ételek hatalmas tálon érkeznek, és meglehetősen kis adagok, a három fogással éppen nem maradtunk éhesek. Az akcióban a 8. 000 Ft-os menüár jutányosnak mondható, az étlapon szereplő árak meglehetősen magasak. Az ételek minősége megfelelő volt, azon túl, hogy a feleségem levese kissé sós lett, de összességében nem volt emlékezetes, a sült oldalasom bárhol kapható átlagos étel , még az előétel - grill camambert mézes cékla ágyon - sikerült legjobban. Egyszer jó volt eljönni, de nagyon nem vágyunk vissza.
A véleményem szerint nem igazán kreatív nevű Kata étterem - bár a női név mellett asszociálhatunk a japán karate formagyakorlatra, sőt az egyik kedvelt adónemre is - a korábbi, egykor szép múltú Chagall bisztró helyén nyílt meg a Hajós utcai saroképületben. A messziről is látható ikonikus falfestés az épület oldalfalán Chagall emlékére azonban továbbra is megmaradt.
Az étterem teljesen új dizájnt kapott, főleg a színek változtak, barack és sötétkék lett az irányadó, viszont a fedett terasz megmaradt, továbbá a belső 2 terem is, valamint az első helyiségben a pult is ugyanott megmaradt. Az újdonság a konyhán az, hogy kizárólag laktóz- és gluténmentes ételeket készítenek, azaz tej és liszt nincs az ételeikben. Minden hétköznap kínálnak 2 fogásos ebédmenüt (1450 Ft), amely mellé ajándékként jár egy presszó kávé, viszont itt a menü legkésőbb 13 órára el szokott fogyni, néha még korábban is, így érdemes dél körül érkezni. Persze ilyenkor több a vendég is, de a külföldiek általában nem menüt esznek, a konyha pedig elég gyorsan működik. A pincér kedves, barátságos, mosolygós volt. A menü igazából semmi extra, tavaszi zöldségleves házi húsgaluskával - rendes mélytányér, nem csésze -, majd paradicsomos húsgombóc durum tésztával. A főétel elég kicsi, zónaadag, mindössze 3 kisebb gombóc, de ízre harmonikus volt. A kávé hagyományos, olasz pörkölésű. Kötelező szervizdíj nincs, legalábbis a menü esetében nem számoltak fel. A légkondi erősre és túl hidegre van állítva.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.