Több alkalommal jártam már itt egy-egy finom kávéra, de korábban elmaradt az értékelés. A több egységből álló hazai kávéspecialista ezen kávézója az emeleten (galériaszinten) található, a posta szomszédságában. Kellemes, vörösestbarna-mahagóni faburkolatos beltér, elég sok ülőhely, a kinti folyosón további néhány asztalka.
Ha a piaci zsivajból szeretnénk kiszabadulni, csendre és nyugira vágyunk, akkor érdemes bent leülni, ha viszont inkább beszippantanánk a szombat délelőtti nyüzsgést, akkor érdemesebb a kinti helyek közül választani. A Kávészaküzletek közös jellemzője, hogy az egyik sarokban a világ minden tájáról származó szemeskávékat szagolhatunk, válogathatunk a zsákokból, melyek egyúttal hamisítatlan kávéillattal töltik meg a teret. Brazília, Ecuador, Salvador, Kenya, Mexikó, Etiópia, Columbia, Costa Rica ültetvényeiről származó kávék is akadnak. Számtalan kávékülönlegességet készítenek, ízesítésekkel, habbal, nyáron jegesen. Ezúttal egy klasszikus cappuccinot kértem (650 Ft), megelégedéssel hörpintettem. Aztán belevetettem magam a szombati piacozásba.