2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 14.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Bartók Béla út sarkán, a Gellért tér közelében lévő kitűnő sörház a baráti körömben sokak tetszését elnyerte már. 32 csapon hazai és nemzetközi kisüzemi sörfőzdék nedűit csapoltathatjuk. A kínálat gyakorlatilag folyamatosan, de heti szinten biztosan változik, de az aktuális kínálat nemcsak a csapok felett olvasható, hanem a kinyomtatott sörlapokon is.
Példaképpen a hazai főzdék közül Szent András, Mad Scientist, Krenner, Mad Dog, First, Monyo, Brew Your Mind sörök is találhatóak, míg a nemzetközi színeket képviseli a cseh Zatec, Bohemia, a lengyel Pinta, ReCraft, Funky Fluid, az észt Pöhjala, askót Tempest. A legolcsóbb pohár sör 400 Ft, míg a legdrágább 1800 Ft. Fajták tekintetében: lager, APA, IPA, double IPA, porter, stout, sour, ale és egyéb verziók, nem is sorolom tovább.
Klassz a sörlottó ötlet, amelyben véletlenszerűen kap az ember 5x1-1 dl sört akciós áron (2500 Ft), az egyik szomszédos asztalnál egy férfiember vállalta is nem a kockázatot, hanem a véletlen kihívást.
A nemzetközi trendek szerint a poharak itt is "összementek", a pohár 2 dl-t, a korsó 4 dl-t jelent. Remek ötlet, hogy elvitelre vagy ajándékba dobozos sört vihetünk bármelyik kiválasztott csapról, a 4 dl-es korsó sör áráért kapjuk a 0,33 l-es egyedi dobozt.
Az én egyik választásom az észt Pöhjala Orange Gose csajos, nyárias, gyümölcsös söre lett (800 Ft/2 dl), míg a másik a Zatec Sedmy Schod, azaz Hetedik lépcső nevű pilsner söre. (1200 Ft/4 dl). Természetesen a dobozolást sem hagyhattuk ki, sajnos elfelejtettem a fotózást, csak a dobozoló masinát örökítettem meg a falon.
Nagyon kedves, vagány az itt dolgozó csapat, pörgős, de felkészült, tájékozott társaság.
Ételek tekintetében a kézműves burgerek mellett lecsó, marhatokány, túrógombóc és madártej is szerepel az 1 oldalnyi bisztrós jellegű étlapon. A tágas, több termes beltér a pincében sok asztalt magában foglal, de egyáltalán nem zsúfolt, annál inkább a kis terasz a bejárat előtti meredek utcácskában. Hétvégén este asztalfoglalás ajánlott.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (15)
Még több kép (5 db)
KEG Sörművház további értékelései
2023.10.14egyedül
Jöttem lefelé az Orlayn az örmény templomból, aztán pont jókor, jó helyen... Itt az ideje egy sörnek! Kint a járdán is ülhetnék, talán az ősz utolsó szelídebb estéje ez, de csak lementem személyeskedni. Vicces volt... leértem a lépcsőn, beléptem az ivóba, a pultnál mindenki felém fordult, megállt...
2022.09.01barátokkal
Legutóbbi értékelésem óta legalább hatszor megfordultam a KEG-ben, s a minap végre ettem is valami érdemi fogást. Konkrétabban burgert, ami ízletes volt, a húst sajnos átsütötték, roséra kellett volna hagyni, vagy megkérdezni a vendéget, hogyan szereti. Az édeskrumpli, amit adtak hozzá, az jó...
2021.06.24a párjával
Kiváló kézműves söröző a Bartók Orlay sarkán. Naponta változó kínálat, egyszerre 32 fajta sör csapon. A söröket 2 ill. 4 decis mérteben rendelheted, néhány nagyon különleges (és drága) sört decire is. A söröző egy pincehelyiségben van, de van egy árnyékos kis teraszuk is. A finom sörök mellé...