Szombaton, 2022. januar 15-en parommal (angol)elmentunk a Keszegsutobe. Neki egyik kedvenc etele a hal, s szeretttem volna buszken megmutatni, Budapesten is lehet finom halat enni. Most mar tudom, a Keszegsuto rossz valasztas volt. A kiszolgalas-rendeles-fizetes-asztalfoglalas nehezkes, de ezen tul lehet lepni, ha az etel, amit kapsz finom.
Parom pisztrangot, en keszeget kertem, sult krumplival,, egy adag savanyusaggal, ket malnaszorppel. A pisztrang eheto volt, de nagyon zsiros, a keszeg ehetetlen es nagyon zsiros-nyomokban se emlekeztetett arra a bizonyos paprikas lisztben forgatott keszegre, amire szamitottam, amit a bufe weboldala iger. A hely rendetlen, szukos,a szemelyzet egykedvu-inkabb rossz, mint jokedvu, a szamla mindezekhez kepest magas-alig 8000Ft alatt volt. Kifejezetten rossz elmeny volt.
Nagyon szeretjük a Keszegsütőt ,több városban is kipróbáltuk már.Nagyon finom,ropogós halat,hozzá kulimászt ,finom házi szörpöt készítenek.Mindig friss,és a kézműves kovászos kenyérrel igazán ízletes harapnivaló.A haltepertő és a halászlé is kiváló,bátran ajánlom mindenkinek,hogy kóstolja meg!
Nagyon kellemes hely, a Váci út elején, közel a West End-hez, közel a Nyugati térhez, a körúthoz. A hely nevével ellentétben nem csak keszeget, hanem többféle halat sütnek, van halászlé, halburger is. A berendezés hangulatos, tetszett. Aki belép, és azt látja, hogy mind a 3 asztalnál ülnek, de menjen ki, mert van emelet(galéria), ahol több asztal is van.
Amint beléptünk, rögtön megkínáltak minket frissen kisült haltepertővel. Finom volt! ! Ez a fogadtatás máris tetszett! ! A pultnál kell az ételeket megrendelni, aztán kihozzák. Mi a pulttal szemben a kemence mellett egy aranyos kis lócán (azt hiszem így hívják) ültünk le, onnan láttuk, hogy minden frissen a szemünk láttára készül. Amikor rendeltünk és érdeklődtünk a hal mérete felől, a hölgy hűtőből kivette és megmutatta, tehát nem csak azt láttuk, hogy mekkora, hanem azt is, hogy tökéletesen friss. A kulimász nevű majonézes salátát mindenkinek érdemes megkóstolni, nagyon finom. A házi szörpökből nagy a választék, a kenyér friss és finom, mindennel nagyon meg voltunk elégedve. Biztos, hogy fogunk még többször is ide jönni! !
Hazafelé menet tértem be ide, már nagyon sokat, jókat hallottam a Keszegsütőről, mely a nyitása óta az újlipótvárosiak egyik kedvenc étterme lett, a halas vonalban szerintem a legkedveltebb. Hazai édesvízi halakból készült ételeket kínálnak, magyaros népies környezetben, amelyből a búbos kemence, a hímzett terítő és a táncos csizma sem hiányozhat.
Rendelni a pultnál kell, az elkészült ételt kihozzák az asztalhoz. Idő szűkében a leggyorsabban hozzáférhető ételt választottam, ami a haltepertő volt (a halászlé mellett, de ahhoz éppen nem volt kedvem) - egy adag 990 Ft, s amitől bevallom, idegenkedtem is egy kicsit. Korábban még nem is ettem máshol, viszont abszolút pozitív élmény volt. Frissen készült, ropogós volt, belül puha, omlós és kiadós adag. Mellé ún. kulimászt, kenyeret (50 Ft egy vastag szelet) és egy pohár málnaszörpöt (300 Ft) kértem. A kulimász nekem nem nyerte el igazán a tetszésemet, túl majonézes volt, szerintem nem igazán passzolt a halhoz. Inkább a házi savanyúságok közül kellett volna választani, azok sokkal tetszetősebbek voltak, legalábbis ránézésre, de hát utólag már kár okoskodni. Tervezem még ide a visszatérést és további halak kipróbálását.
A Keszegsütő debreceni egysége kifejezetten tetszett, leginkább az alapkoncepció: hagyományosan elkészített, zömmel bő olajban sütött édesvízi halak, magyar ételek, magyaros környezetben. A beltér itt is csodás, a kiszolgálással sincs baj, az ételek lehetnének jobbak, a haltepertő nem volt kellőképpen friss, nem volt ropogós, inkább fád, érdektelen, csalódást keltő.
A sűrű, korrekt halászlébe frissen főzték a halat, az jó volt. A kulimász jó ötlet, majonézes egyveleg, de a majonéz itt is akárcsak Debrecenben valami gyengébb késztermék. Kár. Összességében a konyha jelen valóságában 3 pont. Lehet, hogy ha mondjuk fogast ettem volna, akkor jobb élménnyel távozom. Így sem volt ez rossz.