Lehet helyben enni, kb. 15 fő részére van egyszerű, de kulturált ülőhely, de sokan elvitelre is vásároltak. Még 12 óra sem volt, de már az ajtóig ért a sor. Idősek, kisgyerekes anyukák a környékbeli lakóövezetből, munkások az építkezésekről, de irodisták is voltak a vendégek között. A törzsvendégeket széles mosollyal, tegezve, névvel köszöntik, de velem is kedvesek voltak igazán. Csak hétköznap ebédidőben tartanak nyitva 11-15. 30 óra között. 3 leves, 5 főétel, desszertek, savanyúságok adják a naponta változó repertoárt. Napi leves, napi tészta. Kétféle menüt kínálnak, a leves + főzelék, feltéttel 1990 Ft, a másik menüben leves, húsos főétel körettel, savanyúság 2390 Ft. A levesek önmagában - nagy adag - 1000 Ft körül alakulnak. A levest, köretet, savanyút szabadon lehet kombinálni a menün belül. Ottjártamkor erőleves, gyümölcsleves, tojásleves volt a leveskínálat, a napi lencsefőzelék fasírttal, a illetve thai zöldséges tészta (vegán, mindenmentes). Az ételek mellé ez is ki volt írva, hogy melyik laktóz-, vagy gluténmentes, illetve vegetáriánus. Ahogy tapasztaltam, ma a pirított máj, a hortobágyi palacsinta és a madártej volt a sláger. Én tojáslevest, rántott csirkemell filét (hatalmas szelet) párolt zöldségkörettel és csemege uborkát ettem. A leves csészényi, de csordultig szedve, sűrű, tartalmas. A zöldség bolti mirelit vegyes zöldségkeverék, kicsit túlfőzve. Minden étel forró, meleg, frissen készült volt. A többiek is elégedettek voltak az ételükkel, a hortobágyi palacsintát mindenki dicsérte. A víz kancsóban ki volt helyezve az asztalokra. Az evőeszközöket, poharat, szalvétát a pultról lehet elvenni a tartókból. A Két kanál faloda is felkerült a környékbeli ajánlott étkezőhelyek közé nálam.