A 94 éves balatoncsicsói Juliska néni tanította meg neki a mára ikonikussá, s egyben névadóvá vált kifli elkészítési módját. A hangulatos kerthelységet a sűrű árnyékot biztosító lugas alatt rendezték be, nyárestéken jellemzően foglalt minden hely, így volt akkor is, amikor a minap betértünk hozzájuk. De nem bántuk, hogy a beltérben tudtunk csak leülni, egy hely atmoszférájából ott lehet legtöbbet beszívni. A belső tér is meghitt, otthonos, megnyerő egyfajta szalonképes romkocsma-fíling uralkodik, amit ügyesen ötvöztek ipari dizájn-elemekkel. Az ételkínálat fő attrakcióját továbbra is a helyben sült kiflik jelentik, amit adnak sonkával, kolbásszal, sajtkrémmel, tepertővel, illetve a nagyon meleg időszakokat leszámítva májkrémmel is, ezek közül kettő kombinálható egy adag árán belül. A gyöngyösorosziban működő Mátra-Bacchus szőlőbirtok és pincészet borait mérik ki kedvező áron a ház boraként, ezeken kívül a balatoncsicsói Gergely borház szortimentjéből is kínálnak 4 tételt, Olaszrizlinget, Pinot Blanc-t, Chardonnay-ét és Rosé-t. A töményitalok között is több minőségi nedűt találunk, főként a rum és whisky műfajban. Csapon Heineken termékek vannak, de tartanak 5 élvonalbeli magyar kisüzemi főzdétől 15 sört, köztük olyan, Budapesten alig kapható különlegességeket, mint a Balafonföldváron működő Helka főzde Jómadár kölsche, Klein Fische nevű bajor búzája és Kelén IPÁ-ja. Mi a Horizont főzde remek Hazy Queen nevű New England India Pale Ale söre mellé egy sonka-sajtkrém kombót kértünk. Örvendtünk, hogy feltétekhez adnak frissen szelt lilahagymát is. A sajtkrém és a füstölt sonka korrekt volt, nem kiugró, a kifli pazar. A kiszolgálás kulcsmozzanat a hely működésében, többen is leírták, hogy a személyesség a hely egyik fő erénye. A pult mögött Pentz Csaba állt, aki közvetlen, kommunikatív személyiség, igazi vendéglátó.