Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kitűnő kiflik, kiváló sörök, kifogástalan kiszolgálás

Kifli & Kocsma BudapestKifli & Kocsma Budapest a térképen

Kiváló 2024. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. június 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kicsit utánaolvastam a Kifli és kocsma nevű vendéglátóegységnek, ahol nyitás óta több ízben megfordultam, legutóbb pár napja.
Megtudtam, hogy a kétezertízes évek közepén nyitotta meg Hűvösvölgyben Pentz Csaba. Segítségére volt ebben felesége, Pentz-Fodor Bea is, akit a gasztro-sajtó is becenevén, Mankaként emleget. A 94 éves balatoncsicsói Juliska néni tanította meg neki a mára ikonikussá, s egyben névadóvá vált kifli elkészítési módját.
A hangulatos kerthelységet a sűrű árnyékot biztosító lugas alatt rendezték be, nyárestéken jellemzően foglalt minden hely, így volt akkor is, amikor a minap betértünk hozzájuk. De nem bántuk, hogy a beltérben tudtunk csak leülni, egy hely atmoszférájából ott lehet legtöbbet beszívni. A belső tér is meghitt, otthonos, megnyerő egyfajta szalonképes romkocsma-fíling uralkodik, amit ügyesen ötvöztek ipari dizájn-elemekkel.
Az ételkínálat fő attrakcióját továbbra is a helyben sült kiflik jelentik, amit adnak sonkával, kolbásszal, sajtkrémmel, tepertővel, illetve a nagyon meleg időszakokat leszámítva májkrémmel is, ezek közül kettő kombinálható egy adag árán belül.
A gyöngyösorosziban működő Mátra-Bacchus szőlőbirtok és pincészet borait mérik ki kedvező áron a ház boraként, ezeken kívül a balatoncsicsói Gergely borház szortimentjéből is kínálnak 4 tételt, Olaszrizlinget, Pinot Blanc-t, Chardonnay-ét és Rosé-t. A töményitalok között is több minőségi nedűt találunk, főként a rum és whisky műfajban. Csapon Heineken termékek vannak, de tartanak 5 élvonalbeli magyar kisüzemi főzdétől 15 sört, köztük olyan, Budapesten alig kapható különlegességeket, mint a Balafonföldváron működő Helka főzde Jómadár kölsche, Klein Fische nevű bajor búzája és Kelén IPÁ-ja.
Mi a Horizont főzde remek Hazy Queen nevű New England India Pale Ale söre mellé egy sonka-sajtkrém kombót kértünk. Örvendtünk, hogy feltétekhez adnak frissen szelt lilahagymát is. A sajtkrém és a füstölt sonka korrekt volt, nem kiugró, a kifli pazar.
A kiszolgálás kulcsmozzanat a hely működésében, többen is leírták, hogy a személyesség a hely egyik fő erénye. A pult mögött Pentz Csaba állt, aki közvetlen, kommunikatív személyiség, igazi vendéglátó.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (26)
Kifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - EgyébKifli & Kocsma Budapest - Külső képKifli & Kocsma Budapest - BelsőKifli & Kocsma Budapest - Étlap/itallapKifli & Kocsma Budapest - Étlap/itallap

Kifli & Kocsma további értékelései

2021.06.21egyedül
Kiváló
A Kifli és kocsma továbbra is megbízható jó kis söröző Hűvösvölgyben. Arra sajnos nem volt időm, hogy megvárjam a kifli elkészültét, azt mondták, hogy negyed óra, míg bármelyik is meglesz. Így aztán kértem elvitelre egy Fehér Nyúl IPÁt, továbbá helyben fogyasztásra egy szőlőfröccsöt. S leültem...
2020.08.15barátokkal
Egy kis kirándulás után megszomjaztunk egy jó hideg sőrre. A busz megálló közelében találtuk ezt az érdekes nevű kocsmát. Belűl azonban nagyon kulturált, kellemes hely. Sokféle kézműves sőr választékkal. Étvágy gerjesztő volt a friss kiflik választéka sőr korcsolyának. A személyzet kedves,...
2017.01.30barátokkal
Kiváló
Rendszeresen járok ide. A csapolt soproni sör kicsit drágább, mint a környékbeli késdobálóban, cserébe a barna ugyanennyi, és lehet keverni. A folyó borok neszmélyi dobozból egészen jók. És ha kézműves sörre, extra töményre vágyik valaki, azt is megtalálja nagy választékban. Kifejezetten...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Forrás Szeged - Fergeteges csobbanás fürdőbelépővel
Hotel Forrás Szeged
48.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Atlantis Hajdúszoboszló - Előfoglalási kedvezményes ár félpanziós ellátással
Hotel Atlantis Hajdúszoboszló
83.500 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Napi árak félpanziós ellátással
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
50.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval