Még a múlt héten. . . valahogy úgy keveredtük ide, hogy a Szófia utcában lévő Regős étterembe készültünk enni, de zártkörű rendezvény volt éppen. Nem nagy örömmel ténferegtem tovább a meleg városban, és kibukkantunk itt, az Izabella és Király utca sarkán.
Átlósan van itt két kifőzde, az Ízkirályt nemrégen próbáltam és nagyon jó tapasztalatom volt, nézzük ezt, hátha ez is. . . nos, ez nem annyira. Nekem nem. Feleségem jobban örült, francia lecsót evett bulgurral, én viszont valami vizes főtt krumplit kértem, tényleg csupa víz volt, kértem, hogy csurgassák le róla, meg valami sült csirkemelldarabot, ami kicsi is volt, ízetlen is, még a cékla volt mellé a legjobb falat. Na, és hát a színvonalnak megfelelő vendégsereg, nem tudom, ha például valami munkások csapatostul beülnek egy kifőzdébe, annyira sem fogják vissza magukat szóhasználatban, hogy a másik asztalnál két pici gyerek is ül, és talán tekintettel kéne rájuk lenni. . . hmmm. Nejem úgy emlékszik a helyre, hogy kedves kis családias hangulat volt. Én nem így őriztem meg, de nem megvetendő hely, csak talán én nem találkoztam vele jól és jókor. Amúgy olcsó, tényleg alig fizettünk valamit ezért.