A Kisperec kézműves pékség műfaját tekintve, de a kínálat és a minőség elmarad a műfaj élvonalától. Szerettem volna inni egy frissen préselt narancslevet, vagy valami minőségi üdítőt, de csak kommersz termékeket forgalmaznak, a Coca Cola szortimentet. Egy kacsamájas táskát kértem végül, nem volt rossz, de átütő sem.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Folyamatosan megújuló választék, különleges pékáruk! Nagyon finom minden! Végre egy hely ahol a cukormentes pékáruknak is íze van. A csúcs a félbarna kenyerük.
Idei év elején nyitott, családi vállalkozásban üzemeltetett kézműves pékség és kávézó a Bakáts tér egyik sarkán. Bár a koronavírus miatt talán nem tűnt a legjobban időzített nyitásnak, de az egyik tulajdonos ifjú hölggyel beszélgetve kiderült, hogy ők mégsem elégedetlenek.
A környékbeliek hamar felfedezték és megkedvelték őket, és elég jó forgalmat bonyolítanak. Bevallom, nekem is elsőre megnyerte a tetszésemet, azóta már többször is visszatértem, ha munka okán a környéken járok, rendszerint útba ejtem, még ha csak elviteles vásárlásra tudok beugrani pár percre, akkor is érdemes. Az "újragondolt" Rákóczi túrós tortácska volt az, amivel először belopták magukat a szívembe, aki a kedvenc süteményemet ilyen tökéletességgel tudja elkészíteni, az nálam elég sok piros pontot ér. Ráadásul a 480 Ft-os ár is igazán korrekt érte. A töltött péksütemények árfekvése 400 Ft körül alakul, ami a valóban kézműves kategória alsó középára nagyjából, persze ez drágább a bolti péksüti áraknál vagy akár az országos láncoknál is (pl. Lipóti, Príma Pék), de azért véleményem szerint ez más, magasabb kategória. Vásároltam már náluk gesztenye szívet (440 Ft) - másik kedvencem, amelyhez hasonló a Jókenyérben szokott lenni időszakosan, de nem pont ugyanebben a formában, csak hasonló. Próbáltam még a barackos-túrós táskát (380 Ft) és a corissant-t (vajas 280 Ft). Hagyományos, olasz pörkölésű kávét főznek, Bristot típusút, szintén jó minőség, de nem az újhullámos irányzat. Szerintem a pékség profiljához ez jobban is illeszkedik. Készítenek csökkentett szénhidrát-tartalmú kakaós és diós csigát is. A kenyerek terén kísérletezőek, kóstolhatunk céklás és medvehagymás kenyeret, de fekete berkenyés ciabattát is. Vadkovászos fehér, félbarna és rozskenyér minden nap sül náluk. Egyik legjobb felfedezésem az idei évben!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.