Egy próbát megér, gondoltam a Napház előtt a II. János Pál pápa tér sarkánál. Népszínház utca, kínai étterem, itt még talán nem is jártam. . . hát, kívülről szebb, mint bent. Két kínai ül az asztalnál, kérdezek tőlük, láthatóan a személyzet, a trikójuk alapján. Kezükkel intenek, hogy nem értek. Mutogatnak, hogy menjek oda.
A pultban áll egy szemüveges kínai lány, ő sem ért sokkal többet, azzal próbálkoztam, hogy megmosnám a kezem és aztán majd ennék is valamit. Ez így túl sok, ez meghaladja a magyar kommunikációját. Talán angol? Az jobban egy. Szeretném vasing m hendemet. . . ok, persze, ott van lent. Egy sötét lépcső, semmi nem jelzi, hogy mi van arrafelé. . . lent mozgásérzékelős fény, sötét nagyterem, meg viszonylag tiszta mosdó is van, bár kézmosó folyadék az nincs. Ne legyek telhetetlen. Fent kimutogattuk, hogy mit ennék. Csak kisadag, mert a bizalmam fogytán. Megbeszéljük, hogy szeretem a hot end szpájszit, hátha összehozzuk a csípőset így. Nem hoztuk. Életemben ilyen ízetlen kínai kaját nem ettem, pedig elég sok helyen megfordultam. Siralom és unalom. Még a savanyúságot is meghagytam, pedig az mindig, mindenhol ugyanaz. Itt nem. Ne egyél itt! Én szóltam!