Kék-fehér kockás abrosz

Kívánság Étkezde BudapestKívánság Étkezde Budapest a térképen

2021. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. december 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Retró hangulatú, kockás terítős (kék-fehér) kisvendéglő az Almássy tér szomszédságában 6 asztallal. Kizárólag hétköznap ebédidőben tartanak nyitva helyben étkezésre vagy elvitelre. Azon egy kissé meglepődtem, hogy a Magyar Konyha néhány évvel ezelőtt beválogatta ezt az éttermet az egyik Top10 kategóriába (kisvendéglő vagy házias vendéglő?), mert azért annyira nem ütős a hely, a legjobbak között azért semmiképpen nem emlegetném.
A naponta változó, időközönként ismétlődő 1 lapnyi étlapon 2 féle leves (580-680 Ft/mélytányér), 1 tészta, 1 főzelék, 1 desszert, készételek (980-1690 Ft), frissensültek (1480-1780 Ft), savanyúságok (300 Ft) valamint 2 húsmentes étel (1480 Ft) szerepel. Főételekből lehet kis adagot kérni 70%-os áron. Az ételek között kizárólag házias, magyaros ételek szerepelnek: babgulyás, ponty halászlé, töltött káposzta, cigánypecsenye, mátrai borzas. Természetesen van málnaszörp (300 Ft) és szóda (90 Ft/3 dl) is.
A vendéglőt a konyharésztől egy ajtó választja el, de mivel az ajtót nyitva tartják és nincs elszívójuk, így egy gyors ebédnyi idő alatt is ételszagú lesz az ember kabátja, ruhája, haja.
A személyzetet 60 feletti régi vágású vendéglátósok alkotják, akik szemmel láthatóan évtizedek óta űzik az ipart. Nagyon kedves, szívélyes a légkör, mindegy, hogy törzsvendég vagy-e - akikből szép számmal akad a környékről - vagy csak véletlenül erre jártál és beestél az utcáról. A csontlevesben nemcsak jókora mennyiségű finommetélt, de sárgarépa és húsos csont (sertés) is volt. Klasszikus, korrekt ízhatás (580 Ft). A házi kenyér bolti fehér fajta, ezt csak úgy kaptam, nem tudom, melyik ételhez szánták, talán a másodikhoz. Brassói aprópecsenyéből csak kis adagot kértem (980 Ft), de választottam mellé egy paradicsomsalátát is. Nagyon jól sikerült a főétel fűszerezése, dominált a fokhagyma, de a hús túl volt szárítva. A kockakrumpli zsírban sütve nagyon ízlett.
Összességében egy határozottan szerethető hely, jó szívvel ajánlom.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (15)
Kívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - EgyébKívánság Étkezde Budapest - Egyéb

Kívánság Étkezde további értékelései

2018.04.13egyedül
Ez a kis magyaros konyha (Maugsch Gyula 1938-ban készült híres kutya-szobra mögött) igazán nem szorul semmiféle reklámra. Akármikor betértem, örültem, ha volt ott egy szabad asztal. Kockás abrosszal - természetesen! Hatalmas adagok, frissen készült ételek. Én legtöbbször megelégszem egy jó kis...
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Hotel Visegrád