Egyyik este munka után társasházi közgyűlésre siettem, így rendes vacsrára nem volt időm, ezért itt a honlapon olvasott ötlet alapján kipróbáltam a helyet, és egy München hot dogot ettem. A bajor jelleget egy kis káposzta adta meg, a kolbászka ízletes volt, de az egész nagyon kicsi volt, kettővel sem lehett volna jóllakni.
Nem csoda, hogy én voltam az egyetlen vásárló, máskor sem láttam tömegeket sorban állni, ehhez képest a kiszolgáláson sem érződött, hogy nagyon megbecsülnék a vendéget. Aki mindenáron drága street foodra vágyik, kipróbálhatja egyszer,de az olcsó vagy gyors jóllakásra is jobb egy pizza szeletet választani.
Érdekes, hogy egymáshoz ennyire közel, néhány száz méterre egymástól 2 Kolbice street food lelőhely is működik. Egyikük, a szóban forgó az Arany János metrókijárónál lévő büfésor végén, míg a másik, ennél sokkal kulturáltabb körülmények között a Hold utcai piac galériaszintjén.
A metrónál lévő tulajdonképpen csak egy kis talponálló, leülni nem lehet, a pultnál lehet rendelni, és esős időben sem igazán javasolt, mert itt garantáltan bőrig ázik az ember. Persze ha a street food-ot szó szerint értelmezzük, itt pontosan erről van szó, mert az ember biztosan az utcán eszik, máshol nem is tudna. Az ételkínálatban a Kolbice megszokott formáit és ízeit találjuk, én itt próbáltam ki az ő hotdog verziójukat, abból is a München fantázianéven szereplőt, mivel a másik, Budapest névre hallgatót az eladó hölgy csípősnek mondta. 690 Ft-ért nem volt túlságosan drága, de ha figyelembe vesszük, hogy a nem kevésbé jó szomszédos Retró Lángososnál csak 380 Ft egy hotdog, bár igaz, nem ilyen dizájnos, azért érezzük, hogy nem ez a legolcsóbb hely a környéken. S pusztán egy darab hotdogtól itt sem lehet jóllakni. Nekem is inkább egy uzsonna volt csak, nem főétkezés. A kiszolgálás átlagos, kissé unott.
Lám, hogy lesz egy ötletből business. Egy jó év eltelt azután, hogy először olvastam erről az ínyencségről addig, míg meg is kóstolhattam. Most már sikeres franchise rendszerben működtetik a KolbICE-ozókat a város megannyi pontján.
Mi legutóbb az Arany János utcai metrómegállóban vettünk egy kis adagot, s milyen jól tettük, a Chablon bisztróban ugyanis, ahol ettünk ezt követően jól főznek, de nem túlozzák el az adagokat. A kiszolgálás kedves, s a kis adag is tartalmaz négy kolbászkát, jó az aránya a fagylaltostölcsérszerű bucinak, a kolbászoknak s az ízesítőknek. Egy kis adag is jó időre megszünteti az éhségérzetet. Jó az ötlet, jó a kivitelezés, vélhető, hogy még fogunk máskor is KolbICE-t enni, a magam részéről akkor is a kisebbiket, potom 690 ftért.