A Kolbice trükkös "töltött sapkáival" először talán a pálinkafesztiválon találkoztam, aztán újra láttuk és kóstoltuk is sörfesztiválon, s remek sörkorcsolyának, kísérőnek bizonyult, legutóbb pedig a Dohány utcai Kolbice-ban ettem egyet.
A Belvárosi Piac galériaszintjén már több hónapja működik egy egységük, de mivel az ő kínálatukat már ismertem, eddig el voltam foglalva a többi, számomra új étkezőhely feltérképezésével és letesztelésével. Most ismét született egy frappáns gasztro-ötletük, a kolbászburger. A szezámmagos, formázott szendvics 2 elemből (alja és teteje) áll össze, ezt grillezik, felforrósítják, majd beletöltenek 6 db kolbászkát, sajtot, némi zöldséget és szószokat. Én medvehagymásat kértem, volt még barbecue is. Az 1490 Ft-os árat némiképpen sokallom, annak ellenére is, hogy egy kis adag sült krumplit is csomagoltak mellé, de ez még így sem elegendő adag egy átlagos ebédhez. Árban viszont ennyiért a környéken már lehet kapni 2 fogásos, nem is rossz ebédeket másutt. Azért egyszer érdemes kipróbálni, mert az újítás, a jó ötlet szerintem mindig örvendetes, és a fesztiválokon még ezen az áron is abszolút versenyképesek lesznek. A kiszolgálás barátságos (egy fiatal hölgy és egy fiatalember személyében), a rendelés felvételét követően azonnal, frissen készült is a burger (a krumpli előre sütött), mindössze 3 percet kellett várni az elkészülésre.
A KolbICE-ról, ha jól emlékszem, a 2012-es Dinig Guide Top100-as kiadványban olvastam először. Akkor friss volt az ötlet s még nem volt szinte minden sarkon egy KolbICE, nem is sikerült megkóstolni csak kb. egy évvel azután, hogy először olvastam róla. Az Egyetem rakparton megrendezett Főzdefeszten még az első órákban csaptam le rá, amikor nem kígyózott sor minden kajás előtt.
A minap amikor bevezették a kolbászhamburger ötletét gondoltam teszek egy próbát, annál is inkább, hogy augusztusban nagyon kedvesek voltak a kiszolgáló srácok, akik a Hold utcában dolgoznak, adtak egy kis ingyen kóstolót a fiamnak és nekem tudván tudva hogy máshová megyünk enni (speciel akkor a Vörös Homárba). A kétkezes kolbászburger is megnyert, adtak hozzá saját készítésű chips-et is, igaz nem frissen sütve. Jó kis hely a KolbICE, a Hold utcai csarnok kulináris rengetegében érdemes ide is betérni.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Itt fényképeztem:
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.