Egyik délután kipróbáltam egy Róma nevű hot dogot. Sorba állni nem kellett, én voltam az egyetlen vevő, jó hangosan kellett ráköszönni az eladóra, hogy jöjjön kiszolgálni. Sokszor járok a környéken, miután a közelben lakom, de vevőt nagyon ritkán látok. A magas árak riaszthatják el az embereket, az általam választott hot dog 690 Ft , és kettőtől sem lehetne jóllakni.
A kiszolgálás igyekvő és udvarias volt, kártyával valamikor lehet fizetni, nekem egyik kártyámmal sem sikerült. A választott étel egyébként finomra sikerült, a minőséggel máskor sem volt problémám a Kolbice láncnál, csak az árak erősen túlzóak, és a pangó üzletet látva az az érzése az embernek, hogy a magas árral a kihasználatlan üzlet rezsijét fizeti meg, nem a magasabb minőséget. Kíváncsi vagyok, mikor kezdenek a boltok bezárni, mert ennyi Kolbice üzletet nem bír el a város.
Aluljáróban csak időszűkében szoktam enni, de ha már így alakul, szerencsés, ha valami jobb fajta ételt sikerül elcsípni. A magyar találmány, a Kolbice lánc ételei kétségtelenül ezek közé tartozik, bár a Piarista közben volt egy nagyon negatív élményem, de nem az étel minősége, hanem a személyzet stílusa miatt.
Itt a Kálvin téren ezzel szerencsére nem volt semmi gond. Az Arany János utcai metrónál már megismert és letesztelt Kolb-Dog-ok közül ezúttal a Róma fantázianévre hallgatót választottam a többi város közül, amelyben csirkés kolbász, parmezán sajt és saláta van betöltve remulád mártással, mindez 690 Ft-ért. Nyilván 1 darabbal nem lehet jóllakni, de uzsonnára vagy vészhelyzetben jól jön.
A Kolbice Kálvin kifejezetten jó élményem volt. Miután ez egy elég laza franchise hálózat, nyiván nem garantálható az azonos szintű kiszolgálás. Tény, hogy több jó élményem volt a Kolbice-okkal, mint rossz. Legjobb a Hold utcaiban, de a Kálvin téri aluljáró is ezek közé soroltatik.
Kedves kislány volt a pultban, megegyeztünk egy mini-kolbice-ban, ami 590 forintba került, ilyet még nem próbáltam. Bajor változatot kértem, finom volt. Jó kis ötlet ez, remélem nem fog leromlani az átlagos minőség, sokkal jobb ez mint egy átlagos junk food.