Varázsgolyó Kolibri módra

Kolibri Kávézó BudapestKolibri Kávézó Budapest a térképen

Kiváló 2021. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. február 1.
Ez az a kávézó, amelyik a tavalyi évben talán leginkább belopta magát a szívembe. Már a neve, a Kolibri is nagyon megtetszett. Helyileg a Nemzeti Múzeum mögötti Palotanegyedben találjuk. A napokban olvastam, hogy a Bródy Sándor utca a városrész egyik legrégebbi utcája. A kávézó mellett közvetlenül a Tasting Table igényes borbár található.
A kávézóba betérve két mosolygós, kedves lány üdvözölt a pult mögül. Alapvetően kávézni jöttem, de nem tudtam ellenállni, hogy ne próbáljak ki mást is.
Újhullámos kávét készítenek. Többféle mentes terméket is kínálnak.
A magos, teljes kiőrlésű átalgosnál nagyobb zsemlékbe töltött, helyben készült szendvicsek között vegetáriánus verzió is szerepel, zöld pestos-mozzarellás-juhtúrós, illetve vörös pestos-gomolyasajtos. Húskedvelőknek Cheddar sajtos, téliszalámis, rukkolás szendvicset kínálnak, egységáruk 790 Ft.
A házias sütemények között laktózmentes a mandulás-csokis brownie, a mandulás-szilvás pite és az epres-málnás brownie is (750 Ft). A narancsos mascarponés golyó volt a legjobb, annak egyszerűen mesés az íze! (300 Ft/db)
A Frutomania 100%-os gyümölcsleveleit 490 Ft-ért kínálják többféle gyümölcsből (málna, eper).
Az édes péksütemények - pl. muffin - 490 Ft-ba kerülnek, bár ezekből csekély volt a kínálat hétköznap délután.
Pici a hely - mint egy kolibri -, bent könyöklős pultot alakítottak ki, ahol vizet minden vendég ingyenesen tölthet a kihelyezett kancsóból, illetve a bejárat előtti járdaszegélyre települtek ki kis asztalkákkal.
Zöld növényekkel, fűszernövényekkel dobták fel az ablakpárkányokat.
A kávét ugyan papírpohárba kaptam, de nem bántam. A Cortado 450 Ft-ba került.
(Cappuccino 500, Latte 600, eszpresszo 400 Ft - kedvezőbb, mint a környéken a hasonló zsánerű kávézókban).
Nagyon tetszetős hely, jó szívvel ajánlom!
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (14)
Kolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - EgyébKolibri Kávézó Budapest - Egyéb
Hotel Helikon Keszthely - Ikonikus feltöltődés a Helikonban
Hotel Helikon Keszthely