Több, mint 20 éve járok a szomszédos Koronakert étterembe. Nagyon örültem, hogy ez a cukrászda megnyílt. Igazán ínyenceknek való, finom, harmonikus ízű finomságok várnak itt. A cukor problémával küzdő páromnak is mindig találok rendkívül finom, jó minőségű sütit, fagylaltot. Kint és benn is nagyon szép környezetben fogyasztható el a sok finomság.
A szintén színvonalas, azonos nevű étterem kertjében kb. 3 évvel ezelőtt bővítésként nyitottak egy külön épületben egy cukrászdát is, amelynek a bejárata nem a Szent Korona utca felől, hanem a József utcáról nyílik, de a kertjük az közös. A beltér csinos, elegáns, mintha egy régi villaépületből került volna kialakításra.
A pultban a hagyományos, fősodratú sütemények és torták mellett néhány izgalmas, újhullámos desszert is feltűnt, én ezek közül válogattam. Francia stílusú monocake-ek ezek, pl. trópusi, kávés-Bailey's likőrös, Szófia Míra (mascarpone, erdei gyümölcs), csoki félgömb. Parfétortákat is kínálnak több ízben (8400 Ft/kg). Választásom a gesztenyés-almás desszert lett (950 Ft), ami kitűnő választásnak bizonyult, hiszen nemcsak szép, de nagyon ízletes is volt, állaga könnyed. Mellé egy Lavazza kávéból főzött olasz cappuccinot kértem (640 Ft). Gesztenyepüré és somlói galuska is feltűnik a hagyományos körből. Nagyon kedves kiszolgálás, nincs kötelező szervizdíj. A kávé mellé kis pohár víz is érkezett. Méltó lett a cukrászda is az étteremhez, amely a kerület egyik legnépszerűbb vendéglátó helye. Egy kortalan hely ez, ahová minden korosztályt szívesen elvinnék, a gyerekeket csakúgy, mint idősebb rokonokat.
A cukrászda pár hete nyílt, közvetlenül a Koronakert Étterem szomszédságában. Belül nagyon igényes kialakítású, de jó időben ki lehet ülni a kellemes kerthelyiségbe is. Nagyon finom, újszerű sütemények, parfétorták, pogácsák is kaphatóak, na és persze fagyi minden mennyiségben.
Egyetlen negatívum, hogy bankkártyával nem lehetett fizetni, legalábbis amikor utoljára voltunk, nem lehetett.