A Különc nevű kocsmával úgy voltam, hogy annyiszor próbáltam már bemenni ide sikertelenül, hogy már őszintén azt hittem, hogy bezárták a helyet, csak ez nincs kiírva. A minap végre nyitva találtam őket, amikor egy kedves ismerősömmel épp a Bazilikánál beszéltünk meg találkozót.
Úgyhogy, mivel kellemesebb a várakozás egy kocsmában vagy annak a teraszán, rendeltem egy citra komlóval ízesített Bunny Hop sört Csupor Marcitól (tartanak kb 6-féle kifejezetten jó sört). Nem volt olcsó, 950 forintot kértek a 0,33-as sörre, de ezen a helyen ez a sör nem tűnt irreális drágának sem. Ellentétben mondjuk a miskolci Impresszó 1150 forintos árazásával hasonló szintű sörök esetében, ami több, mint túlzás. A kiszolgálás kissé blazírt, motiválatlan, rutinszerű, formálisan udvarias. A dizájn jó, a terasz kilátásáról nem kell regélnem, sajnos rádió szól, ami idegesítő és illúzióromboló. Összességében jónak nevezhető kocsma ez, de ha már ott vagyunk, menjünk inkább a Bestiába, jobb a sörválaszték és olyan dolgozik a konyhán, aki több jónevű helyen megfordult a Kistücsöktől a Bar Centro-ig.