A nem túl bizalomgerjesztő 8. kerületi környék ne tévesszen meg senkit. A Mosonyi utca sarkán lévő egyszerű, csak ebédidőben nyitva tartó ételbár több évtizedes múlttal rendelkezik. De ami még érdekesebbé teszi, tulajdonosa ugyanaz a Rosenstein-család, mint a mellettük lévő, a legjobbak között számontartott Rosenstein Étteremé.
Sőt, ha valaki jobban benéz a pult mögé, láthatja, hogy voltaképpen közös a konyha és a stáb. Itt a Kürtösben az image és a koncepció azonban egészen más. Nagyon egyszerű talponállós, büfés hangulat, kevés fogás, jóárasítva. A napi ajánlatot a táblán látjuk, de vannak állandó fogások is. Két leves, főzelék (450 Ft), 4-5 napi főétel (1200-1400 Ft), fix köretek, savanyúság. Magyaros, fűszeres, paprikás jól ismert fogások jellemzően. Házias ízek, hagyományos elkészítés. Kiadós adagok. Az állandó kínálatban frissensültek, többféle pörkölt és pecsenye. Mindig lehet enni palacsintát, 7 féle töltelékkel 200 Ft-ért darabját. Sajnos már későn érkeztem, így a záráshoz közeledve sokmindenből kifogytak. Grillezett csirkemellet ettem rizzsel, talán nem a legszerencsésebb választás volt, nem adta vissza plasztikusan az itteni konyha erősségeit. Olcsó és jó erős kávé, az eszpresszó 220 Ft.