Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az épület belső része, a lépcsőház azonban nagyon szép, érdemes vetni rá egy pillantást. Az épület kör alakú aulájában portaszolgálat működik, az étterem innen jobbra nyílik. Nagyon meglepődtem, amikor beléptem, egy egészen más világ fogadott, mintha egy dél-amerikai haciendába teleportálódtunk volna! Az egyik fal mellett sötétkék csempés szökőkút áll, hangulatos szoborral, bár a víz éppen nem csobogott benne. Az épület 1901-ben firenzei ihletéssel épült. Az étterem 2012 óta működik itt. Vörösre festett falak, az udvaron támlás fonott székek, körben árkádok, az emeleti karzatról remek kilátás nyílik az udvarra, ahol még fák is vannak, dézsában pálmafák is, csak hogy fokozódjon a kubai hangulat. Az emeleten további asztalok találhatóak, de ezeket csak a nagyobb rendezvények esetén használják. A DiningCity étteremhét programja keretében ettünk itt, ők a 4900 Ft-os kategóriában indultak, ennyibe került a 3 fogásos menü, amelyet egy rövidített étlapról lehetett választani. 1 leves, 1 előétel, 3 főétel, 2 desszert közül lehetett válogatni. Az étlapon a fogások is a latin-kubai-spanyol-dél-amerikai konyhából merítettek. Az indító kukoricakrémleves tortilla chips-szel csészényi adag, sűrű, nagyon finom, forró, nagyon jó indítás. A főétel esetében valami keveredés történt, nekem nem azt hozták ki, amit rendeltem, ezért kárpótlásul a várakozás idejére egy hatalmas adag sült yucca szirmot kaptunk avokádó krémmel, ami igen különleges volt, én még életemben nem ettem yuccát, a növényt cserepes dísznövényként ismertem csak. Megérte várni a főételre, ami Al Ajibe citrusos marinált sült csirke volt, karamellizált hagymával, sült krumplival. A desszert is kellemes, sült sajttorta erdei gyümölcsökkel és csokoládé mousse-szal. A normál étlap árai meglehetősen húzósak, a főételek jellemzően 4-7ezer Ft-ba kerülnek. Gazdag a koktélkínálat. Érdemes említeni, hogy Josper kemencében sütnek, grilleznek húsokat. A személyzet a kis baki ellenére nagyon szívélyes, kedves, igyekvő volt, a hibázó pincérlány többször is elnézést kért, sőt még a főnök is. Bár a latin zene nem az én világom, de szívesen jönnék még ide máskor is. Most néztem az étterem aktuális honlapját, és úgy tűnik, hogy a hely a Havana Salsa Bar & Restaurant nevet vette fel, ugyanakkor a régi La Bodeguita nevet is használják. Érdekességképp írom, hogy az idei szilveszteri partira már lehet jegyet venni, 4 fogásos menüvel potom 30ezer Ft a belépő.