Kiváló
2016. áprilisban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2016. április 12.Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Étteremhéten rendszeresen az élmezőnyben látom őket végezni, a legutóbb, idén márciusban a legjobb teljesítményt nyújtó étterem címet nyerték el a vendégek véleménye alapján a Premium kategóriában. Nekem is már régóta a listámon szerepelt, de egy kissé kiesik a szokásos útvonalaimból.
Az árfekvése átlagosnál magasabb, ez adódik a lokációból is, hiszen az Andrássy útnak a Hősök teréhez közeli részén találhatóak, pár méterre a Hopp Ferenc Múzeumtól. Egy épületben működnek a Mamaison Andrássy Hotellel.
Ebédidőben 2 vagy 3 fogásos menüt kínálnak a normál étlap áraihoz mérten kedvezően, 2900 ill. 3900 Ft-ért, amelyben egy pohár limonádé is benne foglaltatik. Az aktuális menüt a közösségi oldalukon lehet megnézni, a hivatalos honlapjukon nincs aktualizálva.
Az étterem belső tere elegáns, tágas, egy kissé merev a légkör, viszont a bennünket felszolgáló pincér hihetetlenül udvarias, bár mértéktartó, de érdeklődő, informatív és folyamatosan a vendégekre figyelt. A tavaszi ebédmenüben 1-1 előétel és leves, 3 főétel (töltött csirkecomb, makréla, penne carbonara), valamint 2 desszert szerepelt, ezekből szabadon lehet összeállítani az ebédet.
Koncepciójuk szerint a francia konyha alapjaira építkeznek modern gasztronómiai elemekkel, fine dining megoldásokkal, de méretesebb adagokkal. Minőségi alapanyagok, kreatív ízkombinációk, vizuális élményt is nyújtó fogások. Volt némi üdvözlő falatka, 2 féle házi kenyér és sós vaj.
Az előétel konfitált kacsazúza tejfölgombóccal és bodzás paradicsommártással erős indítás volt, a ribizli krémleves mákos nudlival inkább desszertes jellegű "csajos" fogás. A makrélafiléről a rendelést követően kiderült, hogy nem filé, hanem csontos, szálkás halszelet, de azért bevállaltuk ignamepürével (fogalmunk nem volt róla, mi az, de aztán megtudtuk) és céklalében pácolt endívia salátával. Szép, finom és izgalmas fogás volt, bár a hal bőrét jobban meg lehetett volna pirítani. A másik főétel ízéről nem tudok nyilatkozni, bazsalikomos töltött csirkecomb karottás rizottóval volt a neve, de minden esetre az is jól nézett ki, bár nem tűnt különösebben érdekesnek. A hideg barackos-citromos pohárkrémet roppanós csokoládéval és némi bogyós gyümölccsel tálalták, a krém annyira nem volt citromos, szerintem lehetett volna egy fokkal karakteresebbre készíteni, a barackkockák konzervből származtak.
Összességében meggyőző, profi helynek értékelem, a negatívumok inkább apróbb jelzésértékűek, de az 5 szívecskét nem sajnálom tőlük. A mosdó is nagyon kulturált, tiszta. A kinti terasz is igen kellemes.
Szervizdíj nincs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (15)
Még több kép (5 db)
La Perle Noire Étterem további értékelései
2019.11.15barátokkal
Kiváló
A La Perle Noir régóta listán van, a nemrégiben sikerült végre meglátogatni. Nagyon jó volt a déli menü, öt fogást ettünk összesen, adnak hozzá még egy pohár bort vagy egy limonádét is. Szépen kidolgozott tányérjaik vannak, jók az ízek és az állagok. Aznap a turbolya volt a slágerfűszer, azt...
2016.04.25a párjával
Kiváló
Az étteremhét keretein belül látogattunk el ide, és nem bántuk meg, sőt. Az étterem maga gyönyörű és tiszta, ízlésesen berendezett, modern. A személyzet kissé távolságtartó, de nagyon kedves, udvarias és abszolút segítőkész. Az eredeti 3 fogásból végül 6 lett, mert kaptunk egy kis üdvözlőfalatot,...
2015.04.05a párjával
Kiváló
Házassági évfordulónkat ünnepeltük itt Férjemmel. Az étterem hangulatos, kedves, udvarias pincérek fogadtak minket, a felszolgálás kifogástalan volt. Az ételek különlegesek,nagyon ízletesek, fantasztikus az ízkombináció. A tálalás is különleges, apró meglepetésekkel tették teljessé az...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
67.910 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz
74.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval