Karácsonyi piacozás

Lacikonyha - Lehel Csarnok BudapestLacikonyha - Lehel Csarnok Budapest a térképen

Átlagos 2021. decemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. január 7.
Ez a kifőzde a Lehel Piac galériaszintjén található. Ha a hátsó Bulcsú utca felőli lépcsőn megyünk fel az emeletre, akkor itt lyukadunk ki a Lacikonyhánál. A pontos útba igazítás azért lehet fontos, mert ha nem ebből az irányból, hanem a Lehel tér felől, vagy akár a középen lévő mozgólépcsőknél jön fel az ember, akkor egyáltalán nem esik útba és nem is látszik. Ahogy a hely neve is mutatja, frissen sülteket kínálnak. Disznótorost, hurkát, kolbászt, rántott húst csirkéből, disznóból, hekket és még rántott harcsa is volt. Volt még fasírt, tócsni, csülök is. Hogy a halak állandó termékek-e vagy csak a Karácsony miatt szerepeltek a kínálatban, azt nem tudom, minden esetre most volt bőségesen.
Elég népszerűnek tűnik a hely, a vendégkört középkorú és idősebb emberek, többségben férfiak alkotják, valamint a környéken dolgozó munkásemberek, szóval a nagyétkűek, akik a hagyományos, sült-rántott magyaros, hús-központú ételeket kedvelik. Árakban olcsónak nem mondanám, inkább középkategóriás, főleg, ha a puritán körülményeket is figyelembe veszem.
Helyben is lehet enni, de talponállós módszerrel, műanyag tálcán, evőeszköz van, nem műanyag.
3 db sült csirkecombot és hozzá 3 adag steak burgonyát vettem. Mind a húsokat, mind a köretet dekára lemérik. Összesen 4200 Ft-ot fizettem.
Azt vettem még észre, hogy sokan nem is kértek a húsok mellé köretet, csak kenyeret, házi savanyúságot (a piacon van jól bejáratott beszerző pontjuk), mustárt.
A kiszolgálás kedves, elég pörgős, de azért minden vendéghez van egy kedves szavuk. Ugyanakkor az akadékoskodókat és a bizonytalankodókat nem kedvelik (ki igen??). Míg a pultban kiszolgált az egyik hölgy, mögötte a másik folyamatosan sütötte az újabb ellátmányt.
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (6)
Lacikonyha - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLacikonyha - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLacikonyha - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLacikonyha - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLacikonyha - Lehel Csarnok Budapest - EgyébLacikonyha - Lehel Csarnok Budapest - Egyéb
Kristály Hotel Keszthely - Szilveszter
Kristály Hotel Keszthely
Hotel Halászkert Badacsony - Két éjszakás ajánlat félpanzióval
Hotel Halászkert Badacsony
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Pihentető napok Kiskőrösön - korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös