A Hold utcai gasztro helyek közül a napokban a híres stylist étterme került sorra. Naponta pár változó főétel kapható egy leves, egy főzelék, egy deszert. A mediterrán rakott kelt választottam, ami fantasztikusan jól sikerül, ilyen jóízű rakott kelt talán még sohasem ettem, az adag nagysága is megfelelő.
Az ételek tálalása is nagyon ízléses, látszik, hogy a jó megjelenésre sokat ad az étterem. Az aznapi desszert madártej volt, ami szintén remek élményt nyújtott, itt a 700 Ft-os árért kicsit nagyobb adagot is elbírtam volna. Összességében jó kis hely, a négy és öt pont határán van, az egyedi gasztro élmény billentette felfelé a mérleg nyelvét.
Nagyon ötletes a hely elnevezése, figyelem felkeltő. Mert vajon mit keres a piaci kajáldák között egy „lakatos műhely”? Nagyon is ott a helye, mert - a névadó - Lakatos Márk étkezdéje jól sikerült. Ízletes paprikás kolbász, ropogós békebeli kenyér, érdekes saláták. Nekem egyedül a saláta, nem volt 5 pontos, mert lencse is volt benne és az nem a kedvencem.
De e miatt nincs pont levonás, mert ehhez képest mindet megettem. A kiszolgálás nagyon kedves, látszik, hogy megbecsülik a vendéget. A tisztaságra is ügyeltek.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Lakatos Márk "celeb" stylist is nyitott egy kifőzdét a Hold utcai piac galériaszintjén. Talán ez is növeli a reklámértéket, hogy önmagáról nevezte el a helyet. A koncepció tiszta, az étlap rövid.
4 féle kolbász - amit megrögzötten "kolbi"-kén emlegetnek a kiírásokban és szóban is - párja házi pirított kenyérrel, némi savanyúsággal, házi szósszal 1190 Ft, napi főzelék egy pár "kolbi"-val 1490 Ft-ért, valamint szintén naponta változó húsos főétel körettel 1590 Ft-ért. Én csicseriborsó főzeléket ettem narancsos-oregánós kolbásszal, kollégáim a kolbászokat választották (volt még paprikás, póréhagymás, kéksajtos). A pultnál kell rendelni és fizetni, az elkészült ételt olykor kihozzák az asztalhoz, de alapvetően a pulthoz kell érte menni. A híres tulajdonos maga is ott volt a helyszínen, körbejárt a falatozó vendégek között, s kedvesen érdeklődött, kérdezősködött, kinek hogy ízlik az étel. Arra is nyitott volt, hogy a szomszédos asztalnál ülő apukával és lányával fényképezkedjen. Az az igazság, hogy bár nekem nagyon ízlett minden, ebédnek az itteni egy adag étel nem elég kiadós, hiányzik még utána - vagy előtte - valami, hogy jóllakjon az ember.
A Lakatos Műhelybe sikerült a nyitás előtt eljutni, olvastam valahol, hogy még valaki készül egy jó helyet nyitni Hold utcai vásárcsarnokban, s gondoltam, hadd nézzük meg. Nos, ezúttal sem csalódtunk, a kiszolgálás kedves, a szódát fel sem számolták (akadnak helyek, ahol egy liter szódára 1000 forintot vagy annál is többet kérnek).
Ettünk egy zöldfűszeres kolbászt, adtak mellé remek köretet is, meg kenyeret, így volt 1100 forint az étel. A mediterrán rakott kel komoly adag volt, jóbarátom szeretett volna hozzá tejfelt, de nem kapott. Kétféle fehérbort tartanak, Juhász Tibi (Pastor pince) olaszrizlingjét és Vesztergombi Ferenc Királyleánykáját, ezeknek eléggé megkérik az árát, az első 490, a második 390 ft. Összességében jó hely a Lakatos, szerettük itt lenni.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.