Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jó lángosos

Lángos Land - Fény utcai Piac BudapestLángos Land - Fény utcai Piac Budapest a térképen

2015. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. október 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Fény utcai piacot éppen úgy jegyzik az ínyencek, mint ahogy a Fővám téri vásárcsarnokot, az onnan kiköltözött Ázsia fűszerboltot vagy a Hold utcai piacot.
A tömegáru mellett ugyanis több igen izgalmas hely van itt, melyek nem ritkán felkerülnek mindenféle hiteles toplistára, legyen szó a Magyar Konyháról, a Gault Millauról vagy a DiningGuide-ról. Meg nem mondom, hol olvastam, hogy az egyik legjobb lángosos is a Fény utcai piacon található a legfelső szinten. Minden esetre akkor is kipróbáltuk volna, ha nem olvasok róla, mert már bizony rendesen megéheztünk akkorra.
Sokféle lángost sütnek itt, kapros juhtúróval töltöttet is, amit leginkább Erdélyben, pontosabban a Partiumban és a Bánságban, azon belül főként Aradon és Temesváron volt szerencsém enni, de mivel siettünk, a bejáratnál vártak ránk, egy sajtos-tejfeles-fokhagymás mellett döntöttünk, annál is inkább, hogy ez a kombináció a húsz évvel ezelőtti remek Marxim-beli élményeinket idézi fel, amikor csóró diákként FTS azaz Fokhagymás Tejfeles Sajtos lepényt ettünk ott.
A lángos remek volt ízre-állagra egyaránt, frissen sült, nem véletlen, hogy itt mindig sor van. Korrekt volt a tejfel és a sajt is, megkérdeztem mielőtt kértem volna, hogy nem növényi-e véletlenül a sajt, a múltkor erősen elrontotta egy aradi élményemet a növényi eredetű, sajtnak mondott rettenetes szubsztancia. Biztosítottak, hogy nem s ezt magam is megerősíthetem.
Tényleg kiváló lángosozó működik a piac legfelső szintjén.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (4)
Lángos Land - Fény utcai Piac Budapest - Étel/italLángos Land - Fény utcai Piac Budapest - BelsőLángos Land - Fény utcai Piac Budapest - EgyébLángos Land - Fény utcai Piac Budapest - Belső

Lángos Land - Fény utcai Piac további értékelései

2018.05.28egyedül
Átlagos
Itt olvasott ajánlás alapján kerestem fel a Fény utcai piac emeletén található lángost árusító büfét. Totál retró hangulat, de nem csak pozitív értelemben. Koszlott, ragacsos feliratok, többször átragasztott árcímkék, kétes tisztaságú pult és kiszolgáló terület. A koszos-ragacsos üvegpult mögött...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kamilla Balmazújváros - Senior nyugdíjas csomag hétközben, fürdőbelépővel
Hotel Kamilla Balmazújváros
137.400 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Szilveszter - teljes előrefizetéssel
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
236.003 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Hotel Visegrád
106.720 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval