Amikor a Lashka nevet meghallottam s megtudtam, hogy ez egy tésztaétterem, jót szórakoztam. Ajánlott YouTube video e témához Jakab Benke Nándor „Székely nyelvlecke magyaroknak” című sorozata, annak is talán az első része. Megmutat egy tésztafélét, mondjuk spagettit s mondja jó székelyesen: „laska”.
Majd egy másikat, mondjuk „penne-t”. Majd a szöveg „Ez es laska”. S még vagy kettőt. Szóval a pasta gyűjtőneve Erdélyben nem tészta, ami süteményt jelent arrafelé, hanem laska. Ennyit a névválasztásról. Rendeltem gyozát, ami ízlett, én lepirítva jobban szeretem, itt nem pirították, de így is nagyon finom volt. (2950) Kértem továbbá egy kecskesajtos céklás salátát (2150), ez is ízlett. Végül egy tiramisuval (1450) zártam, ami lehetett volna kicsit szaftosabb, de a krém kifogástalan volt. Társam mazzancole-t kért, ami egy rákfajta, ezt a rendszeresen (hetente egyszer) ott vendégeskedő budaőrsi halpiac illetékese készítette el. Eredetileg polentával kínálták volna, társam inkább valami pasta kért, ízletes paradicsomos pasta kapott. Abban is rugalmasságot mutattak, hogy a mángoldot nem tették az ételbe, mert úgy kérte. A rák nem volt megtisztítva és frissességét sem éreztük 100%-osnak, bár elvben e cég épp azért dolgozik brutális árakon, mert friss árut kínál jégágyról (4780 ft). Készítenek saját lekvárokat, a legjobb olívaolajokkal dolgoznak, elvitelre is lehet vásárolni frissen gyúrt házi pasta-t. Az árak, mint látható, magasak, de még beleférnek az értékarányosságba, egyes esetekben feszegetik a határt. A kiszolgálás udvarias, kedves, a beltér megnyerő. Nálam ez 5 pont a kifogásolható rák dacára.
Tavaly év végén Hammer Zoltán séf saját éttermet nyitott meg a Mátyáshegyen, amelynek fő profilja a tészta. Azt olvastam, hogy a kisfia tésztaszeretete adta az ötletet, ami igaz is lehet, mert ottjártamkor az általános iskolás korú fiú is besegített a vendégek kiszolgálásába. Szóval lehet, hogy nemcsak a tésztát, de a vendéglőzést is kedveli.
A belső tér egy légterű, az asztalok szellősen elhelyezettek, skandináv hangulatú, letisztult, egyszerű, világos színvilágú. A falakon humoros fekete-fehér képeken a filmvilág hírességei mondják el, hogy miért jó tésztát enni, illetve itt a Lashkánál tésztát enni. A tésztákat egyébként nyers állapotban otthoni elkészítésre is meg lehet vásárolni. Az étlapon nemzetenként csoportosítva találjuk a tésztaételeket, olasz és magyar mellett japán (gyoza) tésztaféléket is. Egy kacsalevessel indítottam kacsahússal töltött tortellinivel, szóval a tészta ebből sem hiányzott (1650 Ft). Majd főételként spenóttal és ricottával töltött raviolit kértem (2550 Ft), paradicsommártással, parmezánnal. Mindkettő fogás kitűnő volt, a ravioli egy részét nem is tudtam megenni, így azt elcsomagoltattam. A tésztákon látszik a gyakorlott szakavatott kéz, a minőségi alapanyagok és a házias jelleg, a személyes megközelítés. A kiszolgálás szintén elsőrangú, figyelmes, udvarias, készséges. A pultban olyan érdekességek is voltak, mint a céklás kecskesajtos ravioli vagy a lazacos ravioli, de csuszatészta és nudli is volt. Desszertként tiramisut ajánlottak (1350 Ft), persze ezt is már csak elvitelre részemről, de ez is nagyon jól sikerült.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.