Átlagos 2016. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. december 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
1970 óta családi vállalkozásként működő retró vágású cukrászda a Budafoki utcában. Korábban jártam már itt egyszer, de nem jegyeztem meg a nevét. A berendezés és a választék is leginkább a nyitás környékét, azaz a 70-es éveket idézi. Krémes, képviselőfánk, puncs szelet, Dobos torta, lúdláb, Eszterházy torta, klasszikus csokitorta, Stefánia szelet, 200-400 Ft közötti darabáron. Szintén jól ismert és bejáratott sós és édes kimért aprósütemények (hasé, pogácsa, sajtos masni), és a késő őszi szezonban birsalmasajt is kapható. Előrendeléssel karácsonyi kalácsot és kuglófot is lehet rendelni, melyek évek óta a ház saját receptjei alapján készült specialitásait. Egy mogyorós mignont ettem, ami mindössze 200 Ft-be került. Nem volt kiemelkedő, a külső cukormáz túlságosan tömény és édes volt. Kényelmes kerek asztaloknál lehet helyben enni, melyeket csíkos zöld abrosszal borítottak (igazi textilből, végre nem műanyag).
Az utcában pár méterrel lejjebb lévő vietnámi étteremben elvitelre kértem egy adag ételt, mondták, hogy várni kell rá egy kicsit. Gondoltam, futok egy kört az utcában, hátha találok még valami érdekeset. Ez lett a László Cukrászda, amely továbbra sem lett érdekes, ha már ezt a jelzőt írtam az...
Ma betértem ide a László cukrászdába, van valami vonzó ebben a különös helyben, ami részben ilyen régivilági, részben ilyen olcsó, meg egyáltalán, hogy kerül ez ide? A Budafoki úti limlomba... na, és az első ami megragadott, az a birsalmasajt, ZigZag már említette, most meg szezonja van. Máris...
Ma ebéd után találtam. Nem volt szándékos, de azért mész az utcán, rádugrik egy cukrászda, csak bemész, nem? Valójában a gesztenyepüré a ludas ebben, meg az, hogy hirtelen bukkant fel a semmiből a hely, meg az, hogy nem volt más neve, csak az, hogy cukrászda, meg az, hogy olyan patinásnak,...