A Petit Bistro igazi lelkendezésre sarkalló, csodálatos hely. Olyan gyönyörűség, hogy kevés hozzá fogható van. Minden apró részlet ki van dolgozva, az étlap egyben vendégkönyv is, sok gyönyörű fotóval, a dizájn lenyűgöző, a számlát fahéjjal és tán szegfűszeggel negyedig teli dobozban hozzák ki.
Amikor kérdem, hogy van-e kézműves sörük, azt válaszolják, hogy „természetesen”. Bár úgy lenne, hogy ez természetes legyen egy igényes helyen! Jó boraik is vannak, továbbá háziszörpjeik. Végül egy deci vörösbort ivott a jóbarátom, én egy deci Istvándy rizlinget, ami nagyon jó ár/érték arányban volt, a volánnál ülő társunk pedig feketeszeder szörpöt. Már ebéd után voltunk, de azért kipróbáltuk a konyhát is egy panna cotta erejéig. Nem volt katartikus, de finomra sikeredett. A kiszolgálás kifogástalan, a háttérzene tökéletesen meg van választva.
Egy másik helyen elfogyasztott ebédet követően tértem be a Le Petit Bistrotba, amely mellett már sokszor elmentem, és első pillanattól kezdve nagyon megtetszett a hangulata, kialakítása. Az apró bisztró előtt a kis téren néhány asztalka fér csak el, s benn is 3-4 kisebb asztalnak sikerült helyet szorítani.
A berendezés, a bútorok, a színek - orgonalila és fehér - egy francia kisváros békéjét, harmóniáját idézik, ahol nem rohannak az emberek, s van idejük egy-egy ital mellett a barátokkal elbeszélgetni vagy újságot olvasni. A napi választékot krétával írják ki palatáblára, 2-3 leves, előétel, desszert, valamint 5-6 főétel szerepel a kínálatban. Ebéd után lévén csak desszertet választottam, csokitortát vanília fagylalttal (790 Ft). A torta tölteléke mennyei volt, a csoki tömény, tartalmas, enyhén narancsos-meggyes ízű, de egyáltalán nem édes, a fagyi nem házi készítésű, kb. Carte D'Or ízű volt. A tészta széle viszont sajnos kissé kemény és porladó volt, azt nem is ettem meg. A napos idő beköszöntével a vendégek mind a kinti asztaloknál ültek, ott már nem is volt több szabad hely. A fiatal kiszolgáló hölgy nagyon kellemes jelenség, mosolygós, gyors, de mégis volt pár szava minden vendéghez. Egy apróság, mivel a mosdó nincs kitáblázva/feliratozva, és 2 ajtó nyílik egymás mellett, a vendégek nem egyszer a mosdó helyett a mellette lévő konyhába nyitnak be. Ez valóban egy olyan hely volt számomra, ahová minden szempontból jó érzés volt betérni!