2023. novemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2023. december 26.Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta működő "12 - egy tucat" kínai gyorsétterem a Jászai Mari térnél, egészen pontosan a Hollán Ernő utca elején a színes szökőkútnál. Ezen a sétálóutcává alakított szakaszon az ABC-n és a zöldségesen kívül végig vendéglátó egységek sorakoznak: vegán, thai, újhullámos kávézó, amerikai cukrászda, hagyományos cukrászda, közel-keleti, ez meg köztük a kínai. Már több alkalommal ettem itt, helyben és elvitelre is, de úgy látszik, az értékelés eddig elmaradt vagy elveszett. Az utcáról kívülről nem látszik, de a szuterénbe pár lépcsőn lesétálva egy egész tágas térbe jutunk. Az asztalok L alakban még a pult mögött, mellett is folytatódnak. A pult a bejárattal szemben, leghátul található, itt sorakoznak a szokásos rendben a szokásos kínai gyorsételek. Pont ugyanazok, mint amit a többinél is találhatunk. Na, számomra ez az igazi kartellezés. Vajon miért ugyanazok az ételek vannak mindegyiknél? Ezt sosem értettem, ahogy azt sem, hogy ezt a menüt, ami Magyarországon tipikus a kínai kajáldákban, vajon ki rendelte, ki találta ki? Azért vetődik fel rendre bennem ez a költői kérdés, mivel más országokban Európában, ahol szintén számtalan kínai kisbüfé működik (Anglia, Németország, Ausztria, stb.) ott nem pont ilyen ételeket tartanak.
A lényeg, hogy legutóbb munka után hazafelé tartva ugrottam be, és elvitelre vásároltam a gyerekeknek vacsorára, amiket ők szeretnek. Bundázott ropogós csirkehúst, "csillogó husit", illatos-omlós csirkét, pirított tésztát, babcsíra salátát, zöldséges rizst. A 4 fő részére bőségesen elegendő adagért 5700 Ft-ot fizettem. Ajándékba kaptunk 1 db szerencse sütit (amúgy 100 Ft-ba kerülne, mivel 3 gyerek van, így még 2-t vettem én hozzá). A kiszolgálás egykedvű, érdektelen volt. Pálcikát nem lehetett elvinni ingyen, csak pénzért. A zacskóért, dobozokért szintén külön kellett fizetni 100-100 Ft-okat. Tipikus 3 pontos össz-élmény.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Népszerű szállások a környéken
84.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől teljes panzióval