Az egyik legnépszerűbb craft söröző a Dohány utca elején, a Zsinagóga viszonylagos közelségében. 10 sörcsapon változó sortiment 30 kisüzemi sörfőzdéből válogatva, továbbá több mint 150 féle üveges sör is szerepel az igazán széles kínálatban. Az aktuális csapolt kínálat a pult mögötti táblán olvasható, a továbbiak a falon lévő kis információs táblákon.
A hely kifejezetten zsúfolt volt, gyakorlatilag hétköznap esténként is telt házzal mennek, a kis galéria is tele volt vendégekkel. Asztalfoglalás tehát feltétlenül ajánlott. Van konyhájuk is, a rövid bisztró étlapon sörkorcsolyák, burgerek, sült kolbász, saláta és ropogtatnivaló található. A gyulai Viharsarok sörfőzde Apple Pie, azaz almás pite pastry ALE-t kóstoltuk (1500 Ft/pohár), valamint az Ezittaz Brewery Dancing Quince sörét (2000 Ft/pohár), amely birsalmával, körtével és tonkababbal főzött NEIPA, Mosaic, Citra, Galaxy és Amarillo komlókkal. Ez utóbbi egy friss, 2022-es gerilla sörfőzde "műve". Mindkettőt a csapról. Szerencsénkre egy kis asztal éppen felszabadult, mi meg gyorsan lecsaptunk rá, így tudtunk leülni. Zsúfolt, zajos, hangos, de mégis barátságos, fiatalos, laza a hely. A pultosok kedvesek, mosolygósak.
Igazi kuriózum, itt 130 féle sört kínálnak, legalábbis ezt hirdeti a bejárat melletti tábla. A valóság közelít efelé, de pár fajtából azért hiány mutatkozott. De aggodalmora semmi ok! Mindenki megtalálja a kedvérevalót. A kiszolgálás kissé sablonos. Mi a galérián ültünk, meert meccset is néztünk.
Kicsit hosszú az út a pult és asztalunk között pár sör után, de ez is rendben van így. A mosdó viszont kritikán aluli. Van valami leszakadt harmonikaajtó, de az egész szörnyű állapotban van. Kár érte, egy ilyen jó kis hely, miért nem fordít kicsit nagyobb figyelmet erre? Emiatt sajnos csak közepes, de ajánlott kategória.
A kézműves sörök forradalma nem lankadó erővel folyik tovább. A fővárosi vendéglátás szintjén mindenképpen. Újabb és újabb helyek nyitnak, melyek e nedűkre specializálódtak. Legfrissebb remek élményünk a Legfelső Beeróság volt, mely 70 magyar kézműves sört kínál, s nem kevesebbet, mint tízet tart csapon.
Nagy erénye a helynek a baráti árszabás, a sörök alig kerülnek többe a szaküzleti árnál. Mivel a csapon levő söröket már ismertem, Róth Zoltán Bakancslistájának 9. es darabját választottam, mely hozta az elvárt magas minőséget. Társam White Hops sört ivott, ez a Hopfanatic sörfőzdének immár klasszikusnak számító kellemes komlós búzasöre, mely szépen hozza az IPÁk florális-tropikális illat és ízvilágát. A helynek a hangulata egyedi, élvezhető, kár, hogy a zene nincs jól megválasztva. Egy kellemes jazz vagy blues sokkal inkább illene a sör-ínyenc hangulathoz, mint az a mai ehetetlen fogyaszthatatlan tingli-tangli, amit hallgathattunk. A kiszolgálás kedves, igyekvő, de a kis hölgy a sörök megismerésének az elején tart egyelőre.