2016. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 9.Ajánlom a helyet másoknak is!
Értékelésem címe az étterem jelmondata. Találó.
A Lehel Csarnok szélén működő étterem utcára kitelepült részén már többször vettem grillcsirkét, és elismerő pillantásokat vetettem a sokféle frissen sült zöldségre, hurkára és a guszta süteményekre, de magában az étteremben most jártam először. A kínálat főleg „házias jellegű”, magyaros ételekből áll. Pörköltfélék, főzelékek, sültek, rántott hús, hal, zöldség, néhány tésztaféle. Azok a bizonyos jól ismert ízek, itt mindenki biztosra mehet.
Sok a vendég, és bizony van egy kis zsúfoltság. Az asztalok egy kicsit sűrűbben vannak a kelleténél, az embernek igencsak maga alá kell húznia a székét, ha a mögötte lévő asztalnál is ülnek.
Sokan kérnek elvitelre 2-3 féle ételt. Így érthető, ha kissé lassan halad a sor, bár a kiszolgálók gyorsan dolgoznak. Két vendéget is látunk, aki a kifizetett ételével leül, majd a szatyrából elővett edénybe kotorja át a főzeléket. Aztán észrevesszük a kiírást: hozott dobozba egészségügyi okok miatt nem tálalhatnak. Aki naponta innen viszi a viszonylag olcsó ebédet, annak a dobozköltség alighanem jelentős tétel. De hát az emberek találékonyak, ezt is megoldják.
Pacalpörköltet eszem tésztával (sajnos nokedli nincs). Kellemesen csípős, sok és finom. Jó a káposztasaláta is. Páromnak is ízlik a lencsefőzelék fasírttal.
A tisztaság megfelelő, az asztalokat folyamatosan törölgeti egy mosolygós asszony. A tálcákat is előzékenyen összeszedi és elviszi a gyűjtőállványra, ha látja, hogy valaki befejezte az étkezést.
A hangulatot vagy inkább az összképet kicsit rontja a néhány „pihengető”, aki a piacozásban elfáradva betér, és csomagjait asztalon, székeken és a földön szétpakolva üldögél egy kicsit.
Érdekes élménnyel lettünk gazdagabbak, jól laktunk, és nem is fizettünk sokat. Érdemes volt kipróbálni.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Lehel Íze Gyorsétterem további értékelései
2024.02.23gyerekekkel
![]()
Népszerű és forgalmas kifőzde a Lehel Piac főbejáratánál, a villamos végállomásnál. Önkiszolgáló rendszerben működik, minden nap van 3 féle menü, 2190 Ft-ért, de ezen kívül is elég széles a kínálat, többféle leves (800-1200 Ft), desszert, főételek (pl. brassói 2190 Ft, lecsós borda 1890 Ft köret...
2019.01.16kollégákkal
![]()
Nem tartozik az elit helyekhez, de finoman főznek. Ha a városban több elintéznivalónk van, ide térünk be ebédelni. A pesti gyorséttermek közül a legjobb. Fő előnye, hogy olcsó. Vasárnap még kedvezményesebb árai vannak. Aki hamar akar finomat enni, annak ajánlani tudom, mert óriási...
2018.07.03egyedül
![]()
Gyakran járok itt. Rendszerint elvitelre kérem az ételt ebédre, mivel közel lakom, több személyre. Nagy a választék, jól főznek, tisztességes adagokat adnak. Az edények, pultok, asztalok tiszták. Helyben fogyasztáskor hamar lehet helyet kapni. Az alábbi ár megjelölés részemről kissé...
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom