A Le Rac az újdonság erejét vagy lehetőségét hordozza magában, egy francia, sajt-központú kis büféről van szó. Szendvicseket készítenek baguette-ből vagy croissant-ból, hússal, sonkával, szalámival vagy húsmentesen, savanyúval, zöldséggel, melyek közös jellemzője a ráolvasztott raclette sajt. A hatalmas kerek sajtok valóban mutatósak, nemkülönben a szeletelő és olvasztó masina, de számomra összességében csalódást keltett a hely. A szépen elkészített étlap és a valóság nincs köszönő viszonyban, pl croissant egyáltalán nem volt, de a szendvicsek mindegyike sem volt elérhető alapanyagok hiányában, később majd lesz leves is, de most nincs. Pedig szerintem induláskor, egy új hely nyitásakor igencsak fontos az első benyomás és nem tűnik túl professzionális megoldásnak egy olyan étlappal indulni, ami eleve hiányos. Nekem egy kicsit kellemetlen lenne magyarázkodni és mentegetőzni, no de nem is voltam sosem a vendéglátó szektorban érdekelt. Mindemellett szerintem a hely túlárazott, és a várakozásaimhoz képest nem volt semmi különleges (egy fél baguette szendvics egy palack vízzel 2. 240 Ft volt). OK, hogy jól passzol a gyöngyhagyma a szendvicsbe és a francia savanyítású uborka kicsit más, mint a magyar, de azért egy ilyen gasztronómiai "élménytől" még nem jött ki belőlem a "hűha" élmény. A beltér pici, de kellemes, narancs színvilág, vidám, fiatalos, meleg. A földszinten az ablaknál alakítottak ki könyöklőket, de van egy csinos kis galéria is. Számomra egy kérdőjel ez a hely, a létjogosultsága, hosszú távú fenntarthatósága, potenciális vendégköre is - kinek szól? Még nem tudom.