A Liget Étterem évtizedek óta az újlipótvárosi rakpart stabil szerepelője. A két szintes kisvendéglő berendezése a 80-as éveket idézi. Az étlap elfér egy oldalon, 3 féle leves és desszert, tucatnyi főétel. Magyaros ízek, klasszikus, jól ismert fogások, átlagos, de nem olcsó árfekvésben (főételek 3000 Ft környékén).
Ebédmenüt nem kínálnak. A Pozsonyi Piknik idején tértünk be. Bár a rakparton hömpölygött a tömeg, ez a Ligetben csak a teraszon csapódott le, ahol minden asztalnál ültek, benn viszont az emeleten egyetlen asztal sem volt foglalt és a lenti részben is csak 2 boxban ültek. A kiírás szerint panoráma teraszuk van, ami a turisták számára csalogató lehet, de azért ez egy kis túlzás, bár igaz, hogy az ablakból rálátni a Dunára is, de azért a fák rendesen kitakarják a látványt. A hozzánk hasonló csak italt fogyasztó és nem étkező vendégeket is kedvesen, udvariasan fogadták. Kommersz italok, Drehert csapolnak.
Kitűnő kiszolgálás, remek tálalás, friss, finom étkek. Az étlapnem túl hosszú, de széles palettát ölel fel. A felszolgálók ajánlanak -én szeretem, ha ezt teszik! Nem tolakodóak, de remek humoruk van, jó a kapcsolatteremtő készségük. Az étterem tiszta, remek a dizájn. Egy hátránya volt, hogy igen lassú a kiszolgálás, rengeteget kellett várni két fogás között.