A Lipóti Pékség egységeinek száma pár év alatt igen jelentősen megnövekedett. A honlapjukon azt írták, hogy 2014-ben nyitották meg a 200. egységet, nem tudom, most mennyinél tarthatnak. Minden esetre a hálózat növekedésével a személyzet és a kiszolgálás színvonala heterogénné vált, a pékségek között jelentős eltérések vannak méret, berendezés, hangulat és a választék sokszínűsége tekintetében is.
Csak a nagyobb alapterületűek esetében tudtak külön helyben kávézó-reggeliző, leülős lehetőséget kialakítani. A Krisztina körúton, a villamos megállónál erre nem volt lehetőség. A bejárat egy kapualjban nyílik, és gyakorlatilag a 3. ember már az utcán kell, hogy sorba álljon. Márpedig reggel elég forgalmas, népszerű hely, itt a környéken másik pékség nem található. A kiszolgálás gyors, gépies, személytelen. A kínálat szűkebb, helyhiány miatt. A nosztalgia kifli itt is elfogyott, ezt már a Hollán Ernő utcai egységben is többször tapasztaltam, ahol heti gyakorisággal megfordulok. A péksütik minősége, frissessége továbbra is rendben van. Az árak viszont fokozatosan kúsznak felfelé, évente többször is történt már áremelés az idei évben (2018), miközben ezt az infláció egyáltalán nem indokolta.