Pár hónapja nyílt meg a Lipóti Pékség új egysége Újpest Központban, legalábbis ekkor tűnt fel nekem a léte. A választék a szokásos, általában minden van, ami a láncnál szokásos, néha várni kell egy kicsit mire kisül. Így szinte mindig friss az áru, a forgalom nagysága miatt, a kiszolgálás gyors, és udvarias.
A teljes kiőrlésű nosztalgia kifli a kedvencem, de a többi péksütemény sem okozott csalódást, a szendvics választék is kielégítő. Az ajánlott kategóriába sorolható.
Talponállós kialakítású pékség a népszerű Lipóti lánc részeként Újpest-Központ metró aluljáró szintjén. "Talponállós" alatt értem, hogy helyben csak a kerek állópultoknál lehet enni vagy kávézni, viszont ez is több a semminél. Egyúttal nem a szokásos kedvencek közül választottam.
Az egészséges életmód jegyében kipróbáltam a fitness croissant-t, ami teljes kiőrlésű lisztből készül többféle magvakkal és szilvalekvárral van töltve. Friss volt, ízletes, a szilvalekvár nem édes, a valódi üstben sült szatmári szilvalekvárra emlékeztető ízvilágú. Folyamatosan sok vásárló van. Bankkártyával is lehet fizetni, akár pár száz forintért is, és nincs szájhúzogatás miatta. Gyors, de kedves kiszolgálás.