Annyira sok Lipóti pékség lett már városszerte, hogy nem is tudja az ember számon tartani, lépten-nyomon bele lehet akadni egy újabba. Ez az egységük az 1-es villamos végállomásának közelében található, az Óbudai Szakrendelővel majdnem szemben, egy panelház alsó szintjén.
Amikor éppen nincs járványkészültség (már több mint másfél éve ezt nyögjük kisebb-nagyobb felszusszanásokkal), akkor lehet náluk helyben is reggelizni, kávézni az ablakok előtt kialakított könyöklőknél. Egyébiránt főleg elviteles hely ez is. Ezúttal meggyes rétest ettem, amivel azért akadtak kisebb problémák. A tészta elbírt volna még egy kis sütési időt, így nagyon halovány lett kívül, belül majdnem nyers, szóval pár perc hiányzott még ehhez. A töltelék mennyiségre sok, de vigyázni kell a meggymaggal, most is volt benne 1 db, nem lett volna szerencsés ráharapni. A töltelék kissé jam-es, kocsonyás állagú, és az én ízlésemnek túlságosan édes. Viszont tetszett a fahéjas ízesítés. A kiszolgálás átlagos, nem tudok semmit kiemelni, haladt a sor. Summa summarum, amikor a Lipóti piacra lépett, szerintem nagy dobás volt, ár-érték arányban a legjobb pékség, de aztán valahogy belesüllyedtek a nagy átlagba. Már nem egyértelműen olcsóbb, és jó pár olyan terméket tudnék sorolni, ahol a "bolti" (Aldi, Lidl, Spar, Penny) saját márkás pékáru lekörözi őket. Szóval a hálózat bővülésével esett a színvonal. Hasonlóképpen a személyzet régebben példa értékűen kedves, felkészült, udvarias volt, most meg sok helyen szedett-vedett inkább kényszer munkavállaló, aki nem talált ennél jobbat. (nyilván nem mindenki, de a kivétel csak erősíti a szabályt)