Pastel de nata ismét

Lisboa Pastry & Bakery - Váci utca BudapestLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest a térképen

2024. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. szeptember 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tovább bővül a Gozsdu-negyedből indult portugál pékség lánc, a 4. egységüket pár hete nyitották meg a Váci utca Fővám tér felőli végén. Elég kicsi a hely, de azért bent van 2 leülős asztal, illetve a sétálóutcára kitelepülve egy kis terasz. Már kezdik felfedezni a helyet a külföldi turisták, ezen a környéken ők uralják a terepet.
A legnépszerűbb "termék" a kávé, de én a kedvenc portugál édességért, a Pastel de Nata-ért jöttem be. Ennek darabja aktuálisan 550 Ft-ba kerül. Miközben beleharaptam a vaníliás tojáskrémbe, felidéztem a nyári lisszaboni nyaralásunk emlékezetes pillanatait, s azt sem tudtam feledni, hogy ott találtunk egy remek helyet, ahol 6-os csomagban még melegen, a sütőből frissen kivéve vásároltuk a pastel de natát napi szinten, ráadásul igencsak kedvező áron, pedig ott is a belvárosban laktunk. Persze ott mindenütt kapni ezt a sláger desszertet, s bizony akadt olyan nem luxus hely is, ahol több mint 2 euróba került ebből egy darab.
Ami miatt csak 4 pont volt nálam a Lisboa Pastry sütije, hogy nem volt ropogós a tészta, és méretre kisebbnek találtam. Ugyanakkor pozitívum, hogy a pult tetején volt mini pastel de nata ingyenes kóstolásra, de ezt az eladó hölgy magától nem ajánlotta fel, csak külön rákérdezés után kínált meg 1 darabbal.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (10)
Lisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - Külső képLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - Külső képLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - Étel/italLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - Étel/italLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - Étel/italLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - BelsőLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - Étel/italLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - Étel/italLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - Étel/italLisboa Pastry & Bakery - Váci utca Budapest - Étel/ital
Hotel Bonvino Badacsony - 2 éjszakás ajánlat
Hotel Bonvino Badacsony