Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A belvárosi Aria Hotel földszintjén egy igazán exkluzív éttermet alakítottak ki, amely Liszt Ferencről kapta a nevét. A zene, mint motívum számos ötletes módon megjelenik a dekorációban. Összességében egy nagyon elegáns, modern, de nem futurisztikus, különleges helyszín.
Az étteremhét rendezvény keretében 4900 Ft-ért lehetett ebben az étteremben is 3 fogásos ebédet vagy vacsorát enni egy szelektív menüsorból, amelyet kifejezetten erre az alkalomra állítottak össze. A színvilág egy kicsit szokatlan volt, a lila árnyalat ennyire erőteljesen nemigen szokott megjelenni az éttermekben. Az ülőhelyek között is voltak nagyon különlegesek, én is egy ilyen kagylófotelben ültem az egyik ablak melletti asztalnál. A nagy üveg tisztított vízért nem számoltak fel semmilyen díjat, ez is eléggé szokatlan az ilyen kaliberű éttermek esetében, ugyanakkor felettébb pozitív, hogy nem a túlárazott vízen próbálják meg lehúzni a vendéget. Üdvözlő falatkaként egy kitűnő kovászos házi kenyér érkezett házi vajjal, ami nagyon lágy, krémes volt. Az ételek megjelenése, a tányérok elrendezése, az ízek harmóniája, a válogatott alapanyagok együttesen egy kiemelkedő hellyé emelik a Liszt Éttermet. A tányérok mind egy-egy kis műalkotásként hatott. Előtétel: kacsamáj bonbonok őszibarackkal, főétel: pecsenye kacsamell répa-kompozícióval, a desszert málna-tejföl-ibolya fantázianevű bogyós gyümölcsös, morzsás, fagylalt-szorbet költemény. A desszert színvilága egyébiránt az étterem színvilágával harmonizált. A mosdó fényűző, mintha egy milliárdos villájában járna az ember. Kitűnő hely, különleges alkalmakra. Az árnál az étteremheti árakat pontoztam, a normál étlapon egy fogás többe kerül, mint az én egész ebédem. Még egy pozitívum, hogy az adagok egyáltalán nem törpéknek vagy szúnyogoknak való méretűek voltak. A személyzet profi, udvarias, kiművelt. 5x5 pont, semmi hibát nem tudnék felemlegetni.
A Liszt étterem nyitását nagyon vártam, mivel az anyaintézmény, az Aria hotel másik étterme, a High Note Sky bar kiemelkedően jó élményt adott, s az üzletvezető beavatott azon tervébe, hogy nyitnak egy fine dining éttermet is a földszinten még az idén. Az árak helyenként brutálisan elszálltak, egy 700-800 forintos polci árú sörre 3100 forint erős túlzás, különösen, hogy pl.
a Kempinsky szálló ÉS bisztrójában fele ennyi. A borárakkal hasonló a helyzet. 15 % szervízdíjat számolnak fel, a kiszolgálás egyébként kiváló. Az ételárakkal jobb a helyzet, lehet ésszerűen rendelni. Sokfélét kóstoltunk, libasültet, báránygerincet, Rossini bélszínt (ettől az egytől 12. 000 forinrét (+ 15 %) többet vártam, a több étel kiváló volt), füstölt pisztrángot, túrógombócot és gesztenyepürét. Az ételek kiválóak voltak, nagy szaktudásról tettek tanúbizonyságot, a desszertek sikerült még ezt a magas színvonalat is túlteljesítsék. A gesztenyepüré nevű kompozíció számomra az év desszertje volt, miközben nem rajongok a gesztenyepüréért. Érdemes egy pillantást vetni a fotóra… Kiemelést érdemes a Pazar helyben sült kovászos kenyér is. Összességében erős 5 pont.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.