A Lúd egy új nyitású hely, és nem a csarnok épületén belül van, hanem a Klauzál tér felőli kapunál, annak előterében, az ún. átriumban. A névválasztásnak állítólag az a történelmi előzménye, hogy a Klauzál csarnok egykoron a libavásárairól volt híres. Sütemény-fronton a klasszikus fajtákat készítik, szokásos kivitelben (pl. Dobos, Sacher, klasszik csokitorta, kókuszgolyó), némelyik nagymamás, házias küllemű, mint pl. a mézes krémes vagy a zserbó. Árak tekintetében szerintem teljesen korrekt, mondhatni kedvező, 400 Ft körüli szeletárak mellett átlagos vagy annál kicsit nagyobb méretek. Hagyományos, olaszos pörkölésű kávét főznek, nem specialty-skodnak. Többféle sós aprósütit, pogácsát, valamint édes mini sütiket lehet kimérve kapni, és van fagylalt is. Színre elég vadnak tűnt a sárkánygyümölcs, de egyszer élünk alapon kipróbáltam. Inkább aroma-hatású, mint gyümölcs, szóval ez a fagyi nem az erősségük. Amúgy a fagylalt nem helyben készül, hanem a Hisztéria Fagylaltozó szállítja nekik. A szendvicsek jól néztek ki! Kedves, mosolygós és türelmes kiszolgálás. A pultnál kell rendelni, de a helyben fogyasztás előtt kiviszik az asztalhoz a kávét, sütit. Bent is van pár asztal, kint pedig még több, és itt szellősebb, kellemesebb a tér is. Úgy láttam, a környékbeliek már felfedezték a Ludat.