Korábban csak az Akácfa utcában volt ilyen nevű étterem, attól nem voltam valami nagyon elragadtatva, de nem olyan régen nyitott egy másik is, a Ferenc körúton, az Üllői út mellett, és bevallom, sokkal jobb benyomást tett rám. Bár hetekkel ezelőtt jártam ott, kb. december közepén vagy elején, valahogy megpróbálom felidézni a dolgot.
Utcáról betérés, és mint már annyiszor, én vagyok az egyetlen vendég a térben. Pincérsrác hol ott kint ül valami pultfélénél, hol eltűnik a belső térben. De hoz étlapot, lehet böngészni, tanulmányozgatni. Étlap színes-képes, ételek számozottak, alaposan megkönnyíti a választást. Rákkal kértem phot (3290 Ft), azután kacsával sült rizst. (3490 Ft) és meg voltam elégedve. Közben bejött két tipikus nyóckeres cigányasszony, az igényesebben öltözködős fajtából, nekem az a sztereotípiám volt idáig róluk, hogy pfűűűmá, mi ez, mink romák ilyent nem eszünk De nem, teljesen rácáfolva az előítéleteimre, odaültek az ablak melletti asztalhoz, és kifejezetten ínyenc, mindent tudó és értő módon rendeltek ázsiai finomságokat a pincértől. Na, összeomlott egy korábbi élőkép bennem. Szép ez így, hasznos, egyszer majd Európa meg a világ részei leszünk, mindenestől. A számlában 10%. azaz 678 forint szervízdíj van.