Amikor a Jókai téren találkoztam a Macaron Heaven cukrászdájával, magamat is dezinformáltam, mert azt gondoltam, hogy átköltöztek innen Budáról oda Pestre. De nem, a valóság az, hogy a VI. kerületben, az Oktogonnál egy új egységet nyitottak, de megmaradt a Margit körúti is, igaz, a covid ideje alatt zárva láttam az ajtót.
Helyileg a Mammut és a Mechwart Liget között kb. félúton vannak. Szóval macaronok mennyországa avagy egy olyan mennyország, ahol mindig van egy csomó macaron. Egy pici hely, inkább elviteles, a lány nem is igen marasztalt, szóval választottam és távoztam. A múltkor már áttanulmányoztam a széles kínálatot, de itt is volt színes útbaigazító kártya, hogy melyik szín milyen ízt takar. Íztől-színtől függetlenül 390 Ft a darabár, a figurásak 490 Ft-ba kerülnek, ez utóbbiak állatfejeket formáznak (elefánt, teknős, nyuszi, kutya, cica, mackó, béka is akad). Én maradtam az állatmentes verziónál. . . választűsom ezúttal: málna+csoki, lemon curd citromos, sóskaramellás - ezt kaptam, amúgy tiramisut kértem, sebaj, ez is finom volt. Eddig még itt nem ettem olyan macaront, ami ne lett volna finom, friss, és egyértelműen beazonosítható, hogy milyen ízű. A macaron mellé lehet kávét kérni, illetve ha valaki unja már, vannak pohárdesszertek és 1-2 egyéb fajta sütemény is.
Idei évben megnyitott, kifejezetten macaronokra specializálódott cukrászda a Margit körúton, a korábbi Monofu helyén (sajnálom, hogy bezártak, mert szerintem nagyon klassz, egyedi dolgokat készítettek). A beltér gyakorlatilag nem változott semmit, a kiszolgálópult helye adott volt, van egy kis asztalka az ablak mellett, ahová le lehet helyben is ülni, de inkább elviteles hely, nagyon pici kiszolgálótérrel.
Ha 3 ember beáll a pult elé, akkor már nagyjából ki is lehet rakni a "megtelt" táblát. Az alap macaronok darabja 350 Ft, a speciális, állatfigurákkal díszítettek - unikornis, cica, béka, maci, teknős, boci - 480 Ft-ba kerülnek. Természetesen a macaronok színe összhangban van a megformált állatfigura színével. Persze, ez inkább a gyerekeknek izgalmas, engem jobban érdekelt a macaronok ízvilága, minősége. Volt pár izgalmas kombináció: mák-citrom, Fekete-erdő, áfonyás sajttorta. Ottjártamkor 18 féle macaront számoltam az alapdarabok közül. Az én választásom: Rákóczi túrós, illetve rumos gesztenye. Az első jól sikerült, különleges, jól hozta a névadó sütemény ízélményét, a gesztenyés viszont kissé jellegtelenre sikerült, nem volt benne karakter. A tészta és a krém állaga is megfelelő, nem állott, nem száraz, nem szikkadt. Készítenek még macaron alapú pohárdesszerteket (990 Ft), de ezeket nem kóstoltam, csak a hűtőpultban láttam. A kiszolgálás alapvetően barátságos, de egyáltalán nem informatív (a "melyiket ajánlod? " kérdésre a "bármelyiket" válasz nem igazán nyújtott támpontot), ajánlást pedig nem kaptam.