Most megírjam a tegnapi az egy korsó sörömet? Jó, hát megírom. De ez az Akvárium nem egy korsó (pontosabban nagyméretű papírpohár). Szóval az Akvárium több egy korsó sörnél, mert máskor meg ez meg az jutott belőle, mindenféle rendezvények vannak itt, különféle szintek, hátul lent meg párhuzamos események is.
Tegnap például a Pride-hónap megnyitója volt, lelkesen ideügettem, aztán kiderült, hogy elfelejtettem regisztrálni, és szégyenszemre nem jutottam be, amit ők is nagyon sajnáltak, meg én is. Az a nagyhatalmú, aki viszont bent ült és akinek üzentem, hogy hogy jöjjön ki értem, szóval annak meg lemerült a telefonja, ezért nem értette. Hát így jártam, büntetésből megittam egy korsó Krusovicét az előtérben, ez hibátlan volt, jó hideg és friss, a kiszolgálás inkább unott, de hát ennyit ért a dolog, zavar, hogy ilyenkor rá "kell" nyomnom, hogy hány százalék borravalót adok. Nem adnék most, de adok. Szóval, ez egy ilyen hülye helyzet. De mindettől függetlenül a nemzeti gödör helyén fészkelő Akvárium egy kitűnő, sokcélú és fontos hely. A söröm meg 1370 forint volt, a kényszerűségből rányomott szervízdíjam meg 206 forint.
Az Akvárium Klubban már sokadszor jártunk a párommal.Most a 30Y koncertjén, de korábban többször Quimbyn. Rendkívül hangulatos hely. Jól szervezettek a koncertek, jó a akusztikája a nagyteremnek. A kávék is finomak. Gazdag az italkínálata a helynek. Mindenkinek bátran merem ajánlani. Mi még biztosan visszatérünk.
Az Akvárium inkább eseményhelyszínként ismeretes, de ehhez képest igen izgalmas italkínálattal rendelkezik. 5 kézműves sörük is van, mindegyik más főzdétől. Nekem az ötből a Távoli galaxis a kedvencem, ami egyébként az Év söre is lett tavaly, de szívesen meginnám a Pokerface-t is a Legenától.
Tartanak még egy Bigfoot sört, egy Bors-ot és egy Kapucinust. A borválaszték nem túl széles, de szép, igényes pincészetek borait kínálják Kurt Taschnertől Takler Ferencen át Miklós Csabiig. Vannak borkorcsolyáik is, fish and chips, kézműves burger, mi sajnos ekkor még az italozós fázisban voltunk, így borokat ittunk, melyek megfelelő hőfokon érkeztek és hozták a hozzájuk fűzött reményeket. Az ételrovatban az italválasztékot díjaztam, de majdnem biztos, hogy az ételek is megérdemlik a négy szívecskét.
Az Erzsébet téren, az egykori VOLÁN busz pályaudvar előtti nagy zöld terület alatt található az Akvárium klub mint szórakozóhely, és a hozzá kapcsolódó Aqua bisztró. Széles lépcsőn lehet lemenni, tágasnak, levegősnek néz ki a hely, de az asztalok nagyon sűrűn vannak egymás mellé rakva, ráadásul kényelmetlen alumínium asztalok és székek vannak.
A nyári szezonban minden este, még hétköznapokon is zsúfolásig megtelik. Mivel ennyire központi helyen található, ez igazából nem is meglepő. Az italok drágák, a csapolt sört vizezik, a kiszolgálás lassú és barátságtalan, jobb esetben csak közönyös, de akkor is nagyon sokat kell várni. A környezet amúgy szép, sok vizes elem, kis szökőkút, csobogók.