A Magvető Kiadó olvasóinak és szerzőinek törzshelye az újhullámos Magvető Café. Rendhagyó irodalomórákat, zenés esteket, slam poetry előadásokat, érdekes kötetbemutatókat és vonzó színházi fellépéseket is szerveznek ide.
A Magvető Kávézóról olvastam valahol, ennek alapján kerestem fel, de nem is gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. Egy könyvesbolt és egy kávéház tökéletes kombinációja. Van benne modern szinteltolásos lépcsős ülőrész - fiatalok előnyben, hagyományos asztalos-székes ülőhelyek, valamint a pódiumként használt magaslaton is le lehet ülni a zongora mellett, amikor éppen nincs előadás vagy valamilyen program.
Mert elég sok program zajlik náluk: könyvbemutató, pódium beszélgetés, irodalmi borkóstoló, zenés felolvasóest, akusztikus és jazz koncertek, minden hétre jut legalább egy esemény, főként az esti órákban. A nyitva tartásuk meglepően hosszú, egészen éjfélig benézhetünk hozzájuk, hétfőn zárva tartanak. Laza, fiatalos, barátságos hely, kedves, mosolygós személyzettel. A pultnál és az asztaloknál is lehet rendelni, az italokat-ételeket felszolgálják. Egy eszpresszó 350 Ft-be kerül, jár mellé barna és fehér cukor, kis csészében tej és kis pohár víz is. 2017. április 11-én, a költészet napján nyitottak meg, úgy tűnik, remek ötlet volt ez az alapító Magvető Kiadótól. Néhány egyszerűbb étket tartanak: édes és sós pitét, valamint házias tortaszeleteket, tarte-ot, nemcsak édes, de sós változatban is (650 Ft). Budapest és Lasko sört csapolnak. A kávézó a Rákóczi út felől a Fókusz Könyvesboltból is megközelíthető a hátsó folyosón keresztül.