A Manióka újhullámos kéműves pékség, de egyik oldalról a minőség, bár korrekt, de nem éri el a Butter Bothers- Artizán – Pékműhely – Jaques Liszt szintet, az árak viszont az egekben járnak. Egy apró péksüteményre, egy mini-croissant-ra fizettem 490 forintot, amit túlzásnak éreztem.
Ha a többiek képesek megoldani, hogy meg is maradjanak, de termékeik elérhető árúak legyenek (konkrétan többet adnak, jobbat, olcsóbban) akkor fel van adva a lecke, a problémát meg kell oldani, különben a csőd beüt. Én biztos, hogy nem fogok innen vásárolni, amíg ez nem változik. Akkor sem, ha nagyon tetszik a beltér, kifejezetten kedves a kiszolgálás és rokonszenves az egész kezdeményezés. Az ételrovatra megadom az 5 pontot, mivel ezt azért alátámasztja az igényességük, 4,5 lenne igazából indokolt.
Reneszánszát élik a minden-mentes és emellett kézműves helyek, legyen szó akár étteremről, cukrászdáról, hamburgerről vagy akár pékségről. A Maniókában is helyben készült gluténmentes péksüteményeket lehet kapni. A belső tér pici, egyszerű, de ötletesen berendezett.
A falon elhelyezett nagy fenyőrácsra vannak felakasztva a kínálatban szereplő pékáruk, részletes leírással együtt. Igazából klasszikus termékeket találunk, a különlegességüket a gluténmentesség jelenti: kakaós csiga, szilvás papucs, perec, baguette, croissant. A meglehetősen szűkös kínálatból egy szilvás papucsot választottam, amely üstben főtt szatmári szilvalekvárral van töltve, és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A lekvár valóban kiváló volt, azonban a papucs tésztája kissé szikkadt, nem ropogós. Árban elég drága hely, 300-400 Ft körüli darabárakkal.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.