Jó 2016. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. december 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Reneszánszát élik a minden-mentes és emellett kézműves helyek, legyen szó akár étteremről, cukrászdáról, hamburgerről vagy akár pékségről. A Maniókában is helyben készült gluténmentes péksüteményeket lehet kapni. A belső tér pici, egyszerű, de ötletesen berendezett. A falon elhelyezett nagy fenyőrácsra vannak felakasztva a kínálatban szereplő pékáruk, részletes leírással együtt. Igazából klasszikus termékeket találunk, a különlegességüket a gluténmentesség jelenti: kakaós csiga, szilvás papucs, perec, baguette, croissant. A meglehetősen szűkös kínálatból egy szilvás papucsot választottam, amely üstben főtt szatmári szilvalekvárral van töltve, és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A lekvár valóban kiváló volt, azonban a papucs tésztája kissé szikkadt, nem ropogós. Árban elég drága hely, 300-400 Ft körüli darabárakkal.
A Manióka újhullámos kéműves pékség, de egyik oldalról a minőség, bár korrekt, de nem éri el a Butter Bothers- Artizán – Pékműhely – Jaques Liszt szintet, az árak viszont az egekben járnak. Egy apró péksüteményre, egy mini-croissant-ra fizettem 490 forintot, amit túlzásnak éreztem. Ha...