Az októberi héten magam is végiglátogattam és végigettem jó pár éttermet, akkor nem választottam be a listámra a Mannát, s őszintén szólva egy kicsit meg is lepődtem ezen a szép helyezésen, mert az ismeretségi körömben nem mindenki volt annyira lelkes a helytől, bár azt hozzá kell tennem, hogy ők nemcsak az étterem héten nyújtott teljesítményt alapján mondták el a véleményüket. A helyszín alapján - az alagút felett egy beépített teraszon - azt gondolhatjuk, hogy tipikusan a külföldi pénzesebb turisták alkotják a célpontot, de ez nem teljesen van így a valóságban. Hétköznap ebédidőben minden vendég magyar volt, öltözék alapján üzletemberek, illetve párok, de így sem volt teltház közeli állapot, jócskán voltak szabad asztalok. A speciális menüben 6 féle leves/előétel, 6 féle főétel és 2 desszert szerepelt, ebből lehetett összeállítani szabadon a 3 fogásos menüt ebéd vagy vacsora menüt fix áron, 3300 Ft-ért (ital nélkül, szervizdíj nincs). Kacsamáj parféval indítottam házi kaláccsal és gyömbéres szederrel. A mellé adott zöldsaláta jellegtelen, s kissé idegen, nem passzolt a többi fogáshoz. A kalács házi ízét én nem éreztem, sima bolti kalács, nem foszlós, nem kiemelkedő, inkább kissé szikkadt. A szelet kacsamáj szuflé kellemes volt, de az sem kiemelkedő, a hideg szedres szósz a fogás legsikerültebb része volt számomra. A főételek közül a posírozott lazacfilét kértem sütőtökös tökmagos rösztivel, babérleveles chardonnay mártással. A lazac kissé túl volt sütve, emiatt a kelleténél szárazabb lett. A mártás mennyisége inkább tányérdísz, babért nem éreztem benne. A 2 halszelethez az 1 db kis méretű röszti nagyon kevés volt köretként. Amúgy nem lett volna rossz fogás, de ezt is sokkal jobban meg lehetett volna valósítani, mert az elgondolás érdekesnek ígérkezett. A 2 desszert közül az egyik mákos volt, így azt eleve kizártam. A zabkekszes angolkrém eperzselével felejthető, a keksz a pohár aljára tapadt, kemény volt, alig lehetett kikanalazni, a krém egyszerű joghurtos alapú, kissé folyós, az eperzselé kellemes, de összességében nem volt fenomenális. Ami még nem tetszett, az a tálalás egy túlságosan nagy méretű üvegpohárban, melyhez a teáskanál nyele túl rövid volt. A kiszolgálás korrekt, gyors, az ételekre alig kellett várni, az 1 db felszolgáló folyamatosan jött-ment az asztalok között, figyelemmel kísérte az étkezéseket, sosem hagyott üres tányért az asztalon. Az azért megjegyzendő, hogy a felesleges terítéket és poharakat (boros) nem vitték el az asztalról, ahogy amúgy illene. A fehér abrosz nem volt teljesen tiszta, erre azért szintén kellene figyelni. A lezárás nagyon pozitív volt, a számla áttekinthető, és kaptam ajándékba egy kis üveges narancsos kacsalekvárt, valamint 2 fő részére egy kedvezményes kupont, ami jövő tavaszig használható fel. A vasárnapi Sunday Brunch-ot sem mulasztották el ajánlani. A szervíz abszolút rendben volt, a hely kellemes, a konyha igyekvő, a fogások kreatívak, az alapanyagok is minőségiek, de a megvalósításon még lehetne csiszolni, ha tényleg az élvonalba szeretnének kerülni.