Disszonáns pasztellek

Manyika BudapestManyika Budapest a térképen

2024. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. január 11.
Az egykori retró stílusú Pillók Cukrászda helyén 2024 őszén nyitott meg a Manyika Cukrászda. Reneszánsza van mostanság régies női neveket adni a cukrászdának, kávézónak. Én még nem döntöttem el, hogy tetszik-e nekem ez a hullám, inkább amúgy nem, minden esetre érdekes jelenség. Nekem a sokadik után már egy kissé erőltetett illetve azon merengek, tényleg ennyire kiveszett a kreativitás, az egyedi ötlet a tulajdonosokból, vendéglátósókból?
A saroképületben lévő kis kávézó és cukrászda kis alapterületű, így meglehetősen szűkös a beltér, kevés ülőhely van, kb. 2x2. Ha jobb idő lesz, akkor a járdasarokra kitelepített terasz ad még hozzá további ülőhelyeket, de most túl hideg volt a kinti üldögéléshez. A beltérben a világos pasztellszínek uralkodnak, kifinomult, csajos miliőt hozva.
A sütemények igazi kis remekművek, különlegesek, szemre mutatósak, francia stílusú monodesszertek. Itt a süteményeknél megint jönnek a nosztalgikus, régmúltat idéző elnevezések (pl. Babus, Maris, Cinka, Medus) , amelyek szerintem egyáltalán nem passzolnak ezekhez a modern, formabontó süteményekhez. Minőségre, ízre, összetevőkre is prémium kategóriás, igazán finom desszerteket kínálnak. Az árak azonban nagyon magasak szerintem. Az átlagnál kisebb sütemények árai 1590-2690 Ft között alakulnak. Az én választásom egy "újragondolt" Rákóczi túrós lett (1590 Ft), igazán finom, könnyed, különleges, harmonikus volt.
De nagyon tetszett a kávés Pavlova, a szilvás rácsos vagy a narancsvirágos pisztácia tarte is.
A sütik mellé kávé, szörp, házi jegestea választható italként.
Volt még egy különlegesség, amit meg kell említenem. A plafonról kör alakban búzakalászok lógtak le. Nagyon érdekes, kíváncsi vagyok, ha kiszárad, nem fog ez hullani mindenbe? Vagy lehet, valami lakkal vagy tartósítószerrel le van kezelve.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (16)
Manyika Budapest - Étel/italManyika Budapest - Étel/italManyika Budapest - Étel/italManyika Budapest - Étel/italManyika Budapest - Étel/italManyika Budapest - Étlap/itallapManyika Budapest - BelsőManyika Budapest - BelsőManyika Budapest - Étel/italManyika Budapest - BelsőManyika Budapest - Külső képManyika Budapest - Külső képManyika Budapest - Étel/italManyika Budapest - Étel/italManyika Budapest - EgyébManyika Budapest - Étel/ital
Hotel Hunor Sátoraljaújhely - Évindító Szállásvadászat Sátoraljaújhelyen
Hotel Hunor Sátoraljaújhely