Kiváló
2024. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. november 2.Ajánlom a helyet másoknak is!
Júliusban megneszeltük, hogy nyílt a Mester utcában - közvetlenül a Black Cab Burger mellett - egy kis bisztró, ami egy magasabb minőséget és gasztronómiai színvonalat célzott meg, mint ami itt a környéken az amúgy nagyszámú ilyen-olyan étkezőhelyen megszokott. Azért ha megyünk egy sarkot a Tompa utcáig, ott már akad versenytárs ebben a ligában is. Azóta már több alkalommal ebédeltünk náluk, ugyanis örvendetes módon hétköznap ebédidőben heti menüt kínálnak, leves, 2 féle főétel (húsos, vegetáriánus), desszert, ezek bármilyen módon kombinálhatóak vagy külön is kérhetőek. Egy nagyon pici helyet kell elképzelni, amelynek a bal felét elfoglalja az élő látványkonyha konyha a pult mögött. A jobb oldalon van 3 asztal, 2-4-2 személyesek, tényleg ennél több be sem férne, és ez is szűkös, valamint kint a járdára telepített további pár kis asztalka, nyilván, ha az időjárás lehetővé teszi a szabadon létet. A nyitáskor nem volt légkondi, amit azért a júliusi hőségben megéreztünk. Amúgy még a pultnál a bárszékeken is lehet ebédelni, vagy marad az elvitel.
A helyet két fiatal srác viszi, Levente és Marcell, ők csinálnak mindent. Ez már egy másik generáció, a jövő nemzedéke, s megemelem a kalapomat, hogy ilyen bátor, vállalkozó és ügyes fiataljaink vannak. A kezdeti nehézségeken is ügyesen túlléptek, látszik, hogy nagyon sok meló van ebben a helyben, de szerintem élvezik ők is, nemcsak a vendégek, és nagyon sok a pozitív visszajelzés, dicséret, bátorítás. Már pár hónappal a nyitás után ismét visszatérve úgy tapasztaltam, most már igazán olajozottan működik minden.
Az ételek kreatívak, újító szelleműek, de mégis emberi léptékűek, természetesek. Nagyon finomak az ízharmóniák, a fűszerezés. Tetszik, hogy idényzöldségekkel dolgoznak pl. a hideg citrusos répaleves, a töltött karalábé. sütőtökleves, töltött padlizsán fogásoknál. A desszertek terén érzem még azt, hogy csiszolható, fejleszthető, azokat kissé kiforratlannak láttam, de a levesek és a főételek kitűnőek voltak.
A 2 fogásos leves+főétel 3150 Ft, a 3 fogásos 3550 Ft. Az 5 dl-es háziszörp 1000 Ft. Nincs kötelező szervizdíj.
Ahogy DEndre is írta előttem, egészen más az ebédidő és az esti nyitva tartás hangulata, profilja. Este natúr borokat is kínáló borbárrá alakulnak át. A borlapról pár tétel: Csobánci Hárslevelű Pét-Nat (azaz természetes gyöngyözőbor), Tomcsányi Pét-Nat, Szívhangok ill. Syrah, Somló Kincs Zöld (2021), Capári Kékfrankos (2020), Bóka Kadarka. A borok decije 1400-1800 Ft között alakul, ami azért nem éppen olcsó.
Sok sikert, Srácok!
Majd elfelejtettem említeni, hogy a névválasztás is tetszik (utalva Bulgakovra és a Mester utcára).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (24)
Még több kép (14 db)
És Margarita további értékelései
2024.10.24barátokkal
Kiváló
A natúr borok képezik italfronton a legfőbb attrakciót a Mester utcában idén nyitott, névválasztásában is fiatalosan kreatív És Margaritában, ahol az őszinte borokat őszinte, sallangmentes, ötletes konyha kíséri. Még a cégérre is kikerült az egység neve alá az önmeghatározás keretében: Natúr bor...
Népszerű szállások a környéken
95.922 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
85.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
116.000 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval