Egyedi hangulatú, modern, elegáns étterem az I. kerületben, az Attila úton, a Vármezővel szemben, egy hotel földszintjén. Már a bejárat is igazán különleges, hiszen egy hatalmas, szigorú fejet vágó szárnyas kutya fogadja a látogatókat a terasz tetején, mindez csillogó arany színben. A beltérben pedig egy életnagyságú fekete ló szobra látható.
A lépcsőzetes terasz nagyon kellemes küllemű, párnákkal, buja zöld növényekkel díszített, egy kifejezetten szép környezetet varázsoltak ide a Várdomb lábához. A beltér is megkapó, sötét színvilág, zöld és arany árnyalatai, eleganciát, luxust sugárzó. Igényes burkolatok, dekorációk, kiegészítők, példaképpen említhetem a fejet formázó só- és borsszórót. Bár hétköznap kínálnak izgalmas és a normál áraikhoz képes kedvező árazású ebédmenüt (leves + főétel 3750 Ft), én hétvégén ebédidőben jártam náluk, így az á la carte étlapról tudtam választani. 9 előétel (1900 - 5100 Ft), 2 leves, 10 főétel (2900 - 8100 Ft), gyerekmenü, 3-4 desszert (2850 Ft). Magyaros klasszikusok mellett nemzetközi, mediterrán, könnyedebb fogások is megjelennek. Csodálatos ételkompozíciókat varázsoltak a konyhában a séfek, szép a tálalás, és az ételek ízvilága is figyelemre méltó volt. Itt a karalábéfőzelék is ízletes és izgalmas volt, amit amúgy életemben meg nem ettem volna - a menzás és nagymama verziót kifejezetten utáltam. A desszert franciás citromtorta málnazselével savanykás, nagyon gyümölcsös, nyárias hangulatot és ízvilágot hozott. Kötelező szervizdíj van. Az italok túlárazottak. A személyzet udvarias, de lehetnének egy kicsit figyelmesebbek és odaadóbbak egy ilyen, nem mindennapi étteremben. Összességében egyértelműen 5 pontos hely apróbb javítanivalókkal.
A Marischka étterem átlag feletti hely, jó a konyha kedves a kiszolgálás, csodás a beltér, hangulatos, igényes a háttérzene. Az árak itt-ott megszaladtak, azért a pénzért, amit elkérnek egyik-másik fogásért több fantáziát, erőbedobást várnánk, mintha alibizés folyna itt-ott.
Egy üveg Soproni 1895ös sörre is túlzás 1100 forintot kérni, mégiscsak egy nagyipari multisörről van szó. Egy mélysütött pisztráng korrekt körettel 4500 forint, ami felszolgálási díjjal együtt közel 5000, ezért többet várnék, mint amit egy lelkes háziasszony maga is megcsinál. Mondjuk egy szép filézést és szálkátlanítást. A kacsamáj mellé is lehetne még adni valamit a marinált hagyma mellett. A velőscsont is eléggé szimplista. Az avokádékrémben nem fedezzük fel a beígért koriandert. Egyébként összességében jók az alapanyagok, korrektek, élvezetesek az ételek. Ettünk még ügyesen elkészített kacsamájas rántott borjúlábat majonézes krumplival és egy csokitortát, utóbbinak sem túlozták el a mennyiségét, tény, hogy ízre, állagra ütötte a mércét. Egyik bor dugós volt, cserélték, kétszer megköszönték, hogy szóltunk. Ez így egy erős 4 pont.