Szárnyas aranykutya

Marischka BudapestMarischka Budapest a térképen

Kiváló 2023. áprilisban járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyedi hangulatú, modern, elegáns étterem az I. kerületben, az Attila úton, a Vármezővel szemben, egy hotel földszintjén. Már a bejárat is igazán különleges, hiszen egy hatalmas, szigorú fejet vágó szárnyas kutya fogadja a látogatókat a terasz tetején, mindez csillogó arany színben. A beltérben pedig egy életnagyságú fekete ló szobra látható. A lépcsőzetes terasz nagyon kellemes küllemű, párnákkal, buja zöld növényekkel díszített, egy kifejezetten szép környezetet varázsoltak ide a Várdomb lábához. A beltér is megkapó, sötét színvilág, zöld és arany árnyalatai, eleganciát, luxust sugárzó. Igényes burkolatok, dekorációk, kiegészítők, példaképpen említhetem a fejet formázó só- és borsszórót.
Bár hétköznap kínálnak izgalmas és a normál áraikhoz képes kedvező árazású ebédmenüt (leves + főétel 3750 Ft), én hétvégén ebédidőben jártam náluk, így az á la carte étlapról tudtam választani.
9 előétel (1900 - 5100 Ft), 2 leves, 10 főétel (2900 - 8100 Ft), gyerekmenü, 3-4 desszert (2850 Ft). Magyaros klasszikusok mellett nemzetközi, mediterrán, könnyedebb fogások is megjelennek. Csodálatos ételkompozíciókat varázsoltak a konyhában a séfek, szép a tálalás, és az ételek ízvilága is figyelemre méltó volt. Itt a karalábéfőzelék is ízletes és izgalmas volt, amit amúgy életemben meg nem ettem volna - a menzás és nagymama verziót kifejezetten utáltam. A desszert franciás citromtorta málnazselével savanykás, nagyon gyümölcsös, nyárias hangulatot és ízvilágot hozott. Kötelező szervizdíj van. Az italok túlárazottak.
A személyzet udvarias, de lehetnének egy kicsit figyelmesebbek és odaadóbbak egy ilyen, nem mindennapi étteremben.
Összességében egyértelműen 5 pontos hely apróbb javítanivalókkal.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (21)
Marischka Budapest - Külső képMarischka Budapest - Külső képMarischka Budapest - BelsőMarischka Budapest - BelsőMarischka Budapest - BelsőMarischka Budapest - MosdóMarischka Budapest - MosdóMarischka Budapest - MosdóMarischka Budapest - Étel/italMarischka Budapest - Étel/italMarischka Budapest - BelsőMarischka Budapest - BelsőMarischka Budapest - BelsőMarischka Budapest - BelsőMarischka Budapest - BelsőMarischka Budapest - Étlap/itallapMarischka Budapest - EgyébMarischka Budapest - EgyébMarischka Budapest - EgyébMarischka Budapest - EgyébMarischka Budapest - Egyéb

Marischka további értékelései

2022.05.06családjával
A Marischka étterem átlag feletti hely, jó a konyha kedves a kiszolgálás, csodás a beltér, hangulatos, igényes a háttérzene. Az árak itt-ott megszaladtak, azért a pénzért, amit elkérnek egyik-másik fogásért több fantáziát, erőbedobást várnánk, mintha alibizés folyna itt-ott. Egy üveg Soproni...
Hotel Vinum Wellness és Konferencia Hotel Kiskőrös - Élmények Kiskőrösön
Hotel Vinum Wellness és Konferencia Hotel Kiskőrös