A Marmorstein véleményem szerint az egyik legjobb hazai kézműves pékség. A műhelyükből a legkiválóbb minőségű kenyerek, édes és sós péksütemények kerülnek ki. Honnan tudom mindezt, ha csak most jártam náluk először? Szerencsére jó pár viszonteladónál, kézműves kávézóban, minőségi étteremben lehet találkozni a Marmorstein pékáruival, kenyereivel.
A térképet fürkészve jött az ötlet, hogy miért ne nézzük meg az "ősforrást"? A nyitva tartási idejük elég érdekes, hétvégén zárva vannak, hétköznap túl korán zárnak, viszont pénteken hosszabb a nyitva tartásuk. Elég kalandos volt gyalogosan rájuk találni, és a térkép téves jelzése miatt elég nagyot kellett feleslegesen kerülnöm, de annyi baj legyen, tettem pár lépést a lábamba, cserébe megszabadultam pár felesleges kalóriától. A XI. kerületben a Hengermalom út és a Budafoki út kereszteződésénél a benzinkút és a McDonald's parkoló mögött egy ipari raktárbázis területén működik a pékség. Autóval be lehet hajtani teljesen a bejárathoz. Gyalogosan be lehet menni a kerítésnél, bár ezt a google térkép nem jelzi, a vörös téglás épület lesz az. Nincs vendégtér vagy üzlet. Egy kis ablakon keresztül lehet kérni a termékeket, amit az üvegen át annyira nem lehet jól átlátni. De szívesen segítenek, ha kérdésed van. Vajas kifli, vegán burgonyás pogácsa, barhesz, jó kiállású szendvicsek, kakaós csiga, túrós táska, a teljesség igénye nélkül. A kovászos fehér parasztkenyér 3 méretben készül, az 1 kg-os 1890 Ft. Volt még diós kenyér, burgonyás parasztkenyér és ötmagos kenyér, rozsoskenyér, valamint baguette (890 Ft). Ez utóbbi kiváló, ropogós volt, de a szilvás papucs is zseniális (710 Ft).